Брошура за сексуално образование, на която се вижда гей-двойка, предизвика

...
Брошура за сексуално образование, на която се вижда гей-двойка, предизвика
Коментари Харесай

Брошурата ”Любов без последствия” попаднала в училище случайно, търсят се виновните

Брошура за полово обучение, на която се вижда гей-двойка, провокира напрежение в Ямбол. Здравният министър изясни, че брошурата ”Любов без последици ” е част от просветителна стратегия, финансирана от Организация на обединените нации.
Според Кирил Ананиев брошурите са били съхранявани в районните здравни инспекции. 5 инспекции сами са решили да ги разпространят в учебните заведения - с изключение на в Ямбол и в Монтана, Видин, Кърджали и Хасково.

" Първото издаване на брошурата е 2006 година, по-късно е преиздавана 2009 година и началото на 2017 година Тя е обвързвана с целевата група Ес Ем Ем или това е мъже вършат секс с мъже. Разбира се това е значима тематика и ние изобщо не е я подценяваме, само че има избран правилник, по който тази листовка би трябвало да отиде единствено и само в кабинетите за анонимно и гратис консултиране и проучване на хората от тази група за съществуване на СПИН. В никакъв случай, тази листовка не е била предопределена за учебните заведения, заради което незабавно откакто получихме информация, че тя се популяризира в учебните заведения, дружно с Министерството на образованието, от една седмица вършим всичко допустимо, с цел да приберем тези брошури, с цел да не доближават до децата, които са почтени и нямат нищо общо с този проблем. Това е една провокация, която ние сега проверяваме, и всички отговорни лица ще бъдат осъдени по съответния метод ", изясни Кирил Ананиев, цитира Българска национална телевизия.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР