Бронзовата медалистка от Световно първенство по карате за жени –

...
Бронзовата медалистка от Световно първенство по карате за жени –
Коментари Харесай

Ивет Горанова е с реални шансове за класиране на Олимпийските игри

Бронзовата медалистка от Световно състезание по карате за дами – Ивет Горанова, е измежду най-обещаващите състезатели у нас. Само на 18 години тя донесе на България исторически орден от Мондиала, който й подсигурява 1260 точки за международната класация.

Справка на Boec.BG демонстрира, че Ивет е на 7-мо място във краткотрайното класиране за Олимпийските игри. На сметката си има общо 1387,5 точки – със 150 по-малко от Бетина Планк (Австрия). Водач е японката Михо Маяхара с 3510. Най-известното интернационално съревнование в света е идната година в Токио.

Основна подготовка за него са Европейските игри в Минск.

Те ще се проведат в края на юни. Във краткотрайното класиране за тях Горанова е на 6-то място с актив от 1515 точки. Тази позиция обезпечава място на надарената ни състезателка. Първа е Яна Бищ (Германия) с 3285 точки, а втора – Анжелика Терлюга с 2895. Украинката е посочена за най-хубава в категория до 55 кг, само че сдаде първото място, тъй като отпадна рано рано от Световното състезание в Испания.

Ивет Горанова я в профил още първоначално.

Следващото огромно съревнование за представителката на плевенския клуб „ Петромакс “ е Европейското състезание в Испания (28-31 март). От него тя ще добави нови точки в битката за място на Олимпийските игри./boec.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР