Бронзовата медалистка от Oлимпиадата в Токио Ирма Теста обяви, че

...
Бронзовата медалистка от Oлимпиадата в Токио Ирма Теста обяви, че
Коментари Харесай

Топ боксьорка на Италия призна хомосексуалността си


Бронзовата медалистка от Oлимпиадата в Токио Ирма Теста разгласи, че е с хомосексуална полова ориентировка. Италианката съобщи, че триумфът на Игрите по-рано тази година ѝ е дал сили да разкрие обществено половата си ориентировка.

23-годишната боксьорка завоюва бронз в категория до 57 кг на олимпийския шампионат в Токио, а взе участие и на Игрите в Рио де Жанейро през 2016 година, когато загуби на четвъртфиналите. Теста има и от европейското състезание през 2019 година.

" Хората, които са покрай мен знаят от години, само че мисля, че в този момент е вярното време да кажа на всички останали. Да приказваш за полова ориентировка в света на спорта е нещо особено, тъй като от първенците се чака да са съвършени. А за мнозина хомосексуалистите към момента са одобрявани като не съвършени ", съобщи Ирма Теста пред италианската версия на Vanity Fair.

" Много спортисти не приказват и се крият от боязън да не пострада техният имидж. И за мен беше по този начин до преди няколко месеца. Но медалът от Токио е като щит за мен. Сега спортистът Ирма е уверена, а дамата Ирма може да е откровена ", разяснява още боксьорката.




Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР