Бронзов медал завоюва на стартиралото днес Европейско първенство по вдигане

...
Бронзов медал завоюва на стартиралото днес Европейско първенство по вдигане
Коментари Харесай

Надежда-Мей Нгуен с бронз на старта на Европейското първенство по вдигане на тежести в София

Бронзов орден завоюва на стартиралото през днешния ден Европейско състезание по повдигане на тежести русенката Надежда-Мей Нгуен. Състезателката на тежкоатлетически състезателен клуб – Русе излезе на подиума в ранния следобяд в група А на категория до 45 кг. Надя стартира нерешително първия си опит в придвижването изхвърляне, само че въпреки всичко съумя да задържи сполучливо над главата си щанга с тежест 67 кг. Успешен и извънредно добър беше вторият и опит на 69 кг. Третият опит на 71 кг обаче за жалост не беше сполучлив. Въпреки това достижението донесе на Надя дребния бронзов орден в придвижването. При изтласкването русенката остана пета записвайки единствено един сполучлив опит на 80 кг.

Днес на подиума излезе още една състезателка на ТСК – Русе. Рени Русева се показа в група В на категория до 49 кг. Тя съумя да запише сполучлив опит на 60 кг в придвижването изхвърляне и 80 кг в придвижването изтласкване.

И двете девойки бяха подкрепяни в залата от техните персонални треньори, както и от състезатели на ТСК – Русе и „ Тараненко “ – Русе.

Европейското състезание по повдигане на тежести се организира в София за първи път от 19 години насам. Състезателите борещи се за купите в категориите излизат на подиума в зала „ Арена Армеец “.

Утре, 13 февруари на подиума излизат още двама русенски състезатели. В 14 часа стартира представянето на тежкоатлетите от група А в категория до 55 кг. В нея ще подвига трикратният европейски първенец от последните три шампионати в Москва, Тирана и Ереван Ангел Русев. Заедно с него в същата категория дебюта си при мъжете ще направи европейският първенец при кадетите от предходната година Джан Зарков.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР