Брокерите на гласове се адаптираха към машинния вот, коментира пред

...
Брокерите на гласове се адаптираха към машинния вот, коментира пред
Коментари Харесай

Стойчо Стойчев: Брокерите на гласове се адаптираха към машинния вот

Брокерите на гласове се приспособиха към машинния избор, разяснява пред Българска национална телевизия политологът Стойчо Стойчев. " С технология се претендира да се решат цивилизационни проблеми ", уточни политологът. Според него дебатите биха могли да покачат изборната интензивност.

Колегата му Юрий Асланов напомни, че има опасности от машинния избор.

" Редица страни са се отказали от тази технология. Нямаше потребност да се анулира машинното гласоподаване на първия тур, посочи той, като разясни, че по принцип е против гласуването с машина. След изборите би трябвало да се отвори тематиката за промените на Изборния кодекс ", уверен е Асланов. Според социолога аргументите за спадащата интензивност са политически.

" В София се случи нещо доста шантаво, партийният избор е завършил ", счита Асланов. Всички партии били осъдени на изборите, до момента в който водачът на ГЕРБ желал да покаже, че от него зависи оцеляването на държавното управление.

Според политолога Любомир Стефанов политиците не могат да дебатират, а в София борбата е по-различна и политизирането в столицата е неизбежно.


 

FaceBookTwitterPinterest
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР