Броени минути ни делят от старта на Ролан Гарос, а

...
Броени минути ни делят от старта на Ролан Гарос, а
Коментари Харесай

Костюк преди мача си със Сабаленка в Париж: Не я уважавам и не бих понесла да съм като нея

Броени минути ни разделят от старта на Ролан Гарос, а програмата на централния корт " Филип Шатрие " ще бъде открита с един в действителност взривоопасен конфликт от шампионата при дамите, тъй като една против друга ще забележим Арина Сабаленка и Марта Костюк. Както знаете, то украинката е известна с това, че не се здрависва със съперничките си от Русия и Беларус, като на финала в Остин даже отхвърли обща фотография с Варвара Грачева и не изрече никакви поздравления към нея по време на церемонията по награждаването.

Самата Сабаленка пък изрече мнение по какъв начин спортът и политиката не трябва да бъдат смесвани, въпреки че ненапълно схваща държанието на колежката си. Световната номер две беше безапелационна, че би спряла незабавно войната, в случай че можеше да го стори и изрази страдание, че шампионката от Остин вероятно изпитва възприятие на ненавист към нея, а ето и каква беше ответната реакция на самата Костюк:

" Тук не става въпрос за ненавист, тъй като това е нещо персонално. Никога не съм казвала, че имам някакви неприятни усеща персонално ориентирани към Арина Сабаленка или някоя друга тенисистка. Не знам за какво е решила да приказва по този метод. Дошла съм на тунира с концепцията да спечелвам мачове и да приказваме за тенис. Да, правилно е, че няма да се здрависвам с нея, само че тук не става въпрос за прочувствено решение, а за обикновено човешко почитание. Аз няма по какъв начин да изпитвам, каквото и да било почитание към човек, който постоянно посещава Русия, приказва на съветски език, намира се с президента на Беларус и е оставил фамилията си да живее в страна на агресори, макар че има финансовите благоприятни условия да изведе околните си от това място. Всичко това ми демонстрира нейната позиция за войната. Аз не бих могла да приема самата себе си, в случай че моята татковина правеше сходни неща, а аз просто си бях останала там, продължавайки да пребивавам по същия метод и да се развличам " - безапелационна е 20-годишната тенисистка.

Източник: Tennis Infinity

 

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР