Броени дни преди провеждането на 68-та сесия на Регионална комисия

...
Броени дни преди провеждането на 68-та сесия на Регионална комисия
Коментари Харесай

Илин Димитров се срещна с Управителния съвет на Националния борд по туризъм

Броени дни преди провеждането на 68-та сесия на Регионална комисия “Европа ” към Световната организация по туризъм, която ще се състои в София в интервала 31 май – 2 юни 2023 година, министър Илин Димитров организира работна среща с управлението на Националния ръб по туризъм. НБТ е единствената българска организация, асоцииран член към СОТ.

 

В срещата участваха заместник-министър Ирена Георгиева и шефът на Дирекция „ Международна активност и визови режими “ Георги Алипиев. Основна тематика на диалога беше организацията на интернационалното събитие, както и опциите за поддръжка от страна на НБТ, както и присъединяване на негови представители в границите на идния конгрес.

 

“За нас като асоциирани членове да сме дружно с Министерството на туризма е изключително скъпо, както за нашите членове на сдружението, по този начин и като израз на демонстрация на институционална просвета и в интернационален проект ”, съобщи доктор Полина Карастоянова – изпълнителен шеф на Сдружение Национален ръб по туризъм.

 

Тя изрази вяра да бъде открита подобаващата форма в границите на програмата представител на НБТ да поздрави участниците във форума, като по този метод да се изрази и уважението към Министерството на туризма, като главен сътрудник на организацията. Това оповестиха от пресцентъра на Министерството на туризма.

 

“Събитието ще бъде огромно, чакаме голям брой министри и високопоставени държавни ръководители в бранш туризъм. Това се случва за първи път. Българското домакинство ще бъде отлична опция да се показват преимуществата на страната ни като целогодишна туристическа дестинация ”, съобщи доктор Илин Димитров.

 

На съвещанието на Регионалната комисия “Европа ” се чака да бъдат определени и новите членове на Изпълнителния съвет на СОТ, за интервала 2023-2027 година, от район Европа. Страната ни е един от водещите претенденти за овакантените места. Избирането на България за хазаин на интернационалната среща демонстрира безусловна поддръжка на най-високо институционално ниво от най-реномирания формат за съдействие в бранша.

 

“Това е и чудесна опция българският туристически артикул да бъде показан пред извънредно необятна и професионално насочена публика, включваща министри, държавници – ръководители в бранш туризъм, представители на бизнеса и на университетските среди ”, означи още министър Илин Димитров и добави, че вероятността България да бъде част от Изпълнителния съвет на Организацията е причина страната ни да даде своя принос за оформянето на модерната структура и екосистема на туризма във времена, когато той се трансформира извънредно интензивно.

 

На срещата беше отправена и покана към министъра на туризма доктор Илин Димитров и генералния секретар на СОТ – Зураб Пололикашвили за среща с внушителен кръг на сериозните вложители в туристическия бранш в България, които са членове на НБТ. Делегатите на 68-та сесия на Регионална комисия “Европа ” ще получат и рекламни материали, които да показват основни туристически дестинации в България, както и специфичното празнично издание на “За буквите ”, издавано от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии, отдадено на 24 май и 80-годишнината от спасяването на българските евреи.

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР