Броени дни преди първия тур на местните избори в неделя,

...
Броени дни преди първия тур на местните избори в неделя,
Коментари Харесай

Противоречиви социологически прогнози преди първия тур в София

Броени дни преди първия тур на локалните избори в неделя, " Маркет линкс " регистрира 36% поддръжка за Мая Манолова против 32% за сегашния столичен кмет Йорданка Фандъкова и 17% за Борислав Игнатов, който е с прогресивен тренд.

Според " Сова Харис " обаче картината е тъкмо противоположната: Фандъкова получава 31.2%; Манолова – 24.7%,

Считаната за близка до Българска социалистическа партия организация " Медиана " също дава преднина за Фандъкова.

" Маркет линкс " споделя, че конкуренцията за кметския пост в София ще бъде извънредно оспорвана, като за първия тур преднина има някогашният народен представител от Българска социалистическа партия и някогашен народен омбудсман Мая Манолова (независима), който води с 36% поддръжка против 32% за сегашната кметица Йорданка Фандъкова (ГЕРБ). Трети е претендентът на " Демократична България " Борислав Игнатов със 17%, само че поддръжката за него се усилва в последните дни, показва. " Маркет линкс " в проучване, извършено по поръчка на уеб страницата " Офнюз ".

Оспорваната конкуренция в София води и до доста повишение на плануваната изборна интензивност. Според " Маркет линкс " общо 54% от имащите право на глас са твърдо реши да гласоподават. Преди четири години интензивността беше доста по-ниска - 41%.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР