Броени дни преди края на 2020 г. офис пазарът у

...
Броени дни преди края на 2020 г. офис пазарът у
Коментари Харесай

Най-голямата офис сделка за 2020 г.: Allianz събира българските си компании в Park Lane Office Center

Броени дни преди края на 2020 година офис пазарът у нас се похвали с най-голямата си договорка за тежката година. Всички компании на " Алианц България Холдинг " ще се съберат под един покрив — този на Park Lane Office Center, който се построява в столичния квартал " Хладилника ".

Park Lane Office Center ще предложи общо 23 500 кв. м. офис и търговски площи, разграничени на 11 етажа. Общата застроена повърхност ще бъде 35 000 кв. м с етажна плоча 2 200 кв. м., от които 1 913 кв. м. използваема офис повърхност. От тях българските сдружения на немския колос Allianz ще заемат 6 000 кв. м и три етажа.

" Събирането на фирмите от групата на " Алианц България " под един покрив е от изключителна значимост за корпоративната ни просвета. Във времена на пазарни провокации е значимо клиентите ни да бъдат обслужвани и чиновниците ни да работят в здравословна офис среда и място за другарство от най-модерен вид ", съобщи Йоанис Коцианос, ръководител на Изпълнителния комитет на " Алианц България Холдинг ".

На партера на постройката ще бъдат ситуирани съвременни центрове за обслужване на клиентите - банков офис, осигурителен и пенсионно-осигурителен офис, както и център за регистрация на вреди и огледи на коли.

" За нас знаков наемател като " Алианц " е още едно значимо самопризнание за качеството на офис постройката, която построяваме. Радваме се, че това е най-голямата договорка за 2020 година в сегмента на офис площи в България и то за период от 10 години. Вярваме, че модерният Park Lane Office Center ще способства за по-голяма синергия в екипите на наемателите ни и отлични бизнес резултати ", разяснява Таня Косева-Бошова, ръководещ сътрудник в Park Lane Developments.

Компанията, която построява постройката, е част от AG Capital — необятно позната с Polygraphia Office Center и редица други планове в региона на вложенията, ръководството и продажбата на парцели. Сградата, намираща се наоколо до мол Paradise Center и най-голямата частна болница у нас Аджибадем Сити Клиник Болница Токуда, ще приюти до 2 500 чиновници.

Очаква се постройката да бъде приключена доникъде на 2021 година

Модерната офис постройка ще разполага и с две подземни равнища, където ще има към 400 паркоместа за коли, зарядни за електрически автомобили, специфични места за колела и даже бани за тези, избрали да дойдат на работа на две гуми.

Концепцията е дело на архитектурно студио Planning, с водещ проектант Илиан Илиев - компания, която е проектирала едни от най-мащабните търговски и бизнес здания в Българяи, дружно с Chapman Taylor от Англия.

Интериорният дизайн е предоставен на VIArchitects,.

Стойността на плана е към €30 милиона, а във финансирането взе участие " Райфайзенбанк България "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР