Броени дни преди края на 2019 година, Volkswagen потвърди, че освен

...
Броени дни преди края на 2019 година, Volkswagen
потвърди, че освен
Коментари Харесай

Първият електрически SUV на Volkswagen идва догодина

Броени дни преди края на 2019 година, Volkswagen потвърди, че с изключение на на първите доставки на първия представител на напълно новото електрическо семейство модели ID.- ID.3, ще станем очевидци и на началото на производството на напълно новия и първи за марката електрически SUV автомобил.

Електрическият SUV модел на Volkswagen беше анонсиран през 2017 година под формата на футуристичната концептуална разработка ID. CROZZ, показана за първи път по време на интернационалното ревю в Шаншай.

Разработен на новата модулна платформа MEB (Modular Electric Drive Matrix) за електрически автомобили на Volkswagen, беше представен със свободен пробег съпоставим с този на бензиновите коли. С обща мощност от 306 конски сили и оптималната скорост на движение, електрическият автомобил на марката е в състояние да предложи самостоятелен пробег от до 500 километра, а при съществуване на инсталация за бърз заряд, батерията му може да бъде презаредена до 80% за към 30 минути.

Успоредно с това изказване, от Volkswagen потвърдиха за следващ път своята отдаденост на концепцията за електрификацията на портфолиото си, като обявиха, че марката чака реализираните представители на новото семейство ID. да достигнат 1.5 милиона единици пред 2025 година.

Внушителните вложения в електрификацията на своите автомобили- 33 млрд евро, 11 млрд от които единствено за марката Volkswagen, дават опция на Volkswagen Group да бъдат уверени, че стратегическата цел за производството на 1 000 000 електрически коли ще бъде осъществена с две години по-рано от плануваното, а точно до края на 2023 година.

Серийното произвеждане на пионера на марката Volkswagen- , стартира първоначално на ноември тази година. Електромобилът се предлага в три съществени версии, в зависимост от потенциала на интегрираната на борда батерия. Базовата модификация на електрическия автомобил ще бъде оборудвана с батериен блок с използваем капацитет от 45 kWh, което ще бъде достатъчно за изминаването на до 330 километра. От компанията дават обещание, че тук стартовата цена ще бъде под 30 000 евро. Следващата стъпка в модификационната гама на ID.3 е версия с 58 kWh батерия и пробег от до 420 километра, а третата е със 77 kWh и пробег от до 550 километра.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР