Броени дни преди датата на сватбата й през февруари бъдещата

...
Броени дни преди датата на сватбата й през февруари бъдещата
Коментари Харесай

Да живее романтиката: ChatGPT пише обети за младоженци и превзема сватбите

Броени дни преди датата на сватбата й през февруари бъдещата младоженка Елис Нгуен към момента не е почнала да написа обет към обичания си и не намира никакво ентусиазъм по какъв начин тъкмо да изкаже възприятията си.

Тогава нейна другарка ѝ предлага да опита с помощ от чатбота на OpenAI ChatGPT, написа CNN.

" Първоначално въведохме някаква подсказка на смешка и резултатът беше много блудкав с персонални препратки към мен и брачна половинка ми ", споделя Нгуен, която е финансов анализатор в Qualcomm.

" Но същността на това, което трябваше да включват клетвите, беше налице - нашите обещания един към различен. ", добавя тя.

В последна сметка Нгуен употребява огромна част от предложенията на ChatGPT за сватбения обет, които са възприети с утвърждение от младоженеца.

" Това ми оказа помощ да се разтоваря от напрежението, тъй като нямах предходен опит със сватбените клетви. Освен това ChatGPT е талант в благозвучието и метафорите. ", споделя булката.

Близо пет месеца откакто ChatGPT разпали нова конкуренция в технологиите на изкуствения разсъдък в Силициевата котловина, от ден на ден двойки го употребяват за помощ при обмисляне на сватбата, в това число писане на клетви и речи, правене на религиозни брачни контракти и основаване на уеб страници за специфичния ден.

Елън Ле, продуктов управител в стартъп. неотдавна основава част от сватбения си уеб страница посредством новия инструмент Writer's Block Assistant в онлайн услугата за обмисляне на сватби Joy, която е една от първите платформи на трети страни, присъединили технологията на ChatGPT. (Миналия месец OpenAI, компанията, която стои зад ChatGPT, отвори достъпа до чатбота, проправяйки пътя за консолидираното му в голям брой приложения и услуги.)

Елън употребява функционалността, с цел да изготви страница " За нас " и да напише маршрута от Сан Франциско до сватбата си в долината Напа.

Инструментът Writer's Block Assistant оказва помощ на потребителите да пишат клетви, речи на шафери и шаферки, благодарствени картички и страници " за нас " на сватбени уеб страници. Той разрешава на потребителите да подчертават върху персонални истории и да избират стила им.

" Започнах да приготвям клетвите си и когато вкарах информацията по какъв начин се запознахме, се получи възхитителна история. "

Съоснователят и основен изпълнителен шеф на Joy Вайшъл Джош, изяснява, че компанията е стартирала Writer's Block Assistant през март, откакто вътрешно изследване, което  открило, че множеството от потребителите й са били претрупани да пишат клетви и речи и имали помощ. След стартирането на инструмента компанията е получила хиляди поръчки.

" Преди съвсем две десетилетия запалянковците на изкуствения разсъдък като мен и моите сътрудници откриватели единствено си мечтаеха за всеобщото приемане на пазара, което виждаме през днешния ден, и знаем, че това е единствено началото ", сподели Джош. " Подобно на смарт телефоните, в случай че се ползва добре, позитивното влияние на AI върху живота ни може надалеч да засенчи негативите. Работим върху виновното въвеждане на нововъведения благодарение на AI, с цел да напреднем още повече в промишлеността за сватби и събития. "

През последните месеци ChatGPT породи опасения по отношение на капацитета си да популяризира дезинформация и да унищожава избрани професионални отговорности на чиновници.

Сега, когато технологията си проправя път към брачните церемонии, неизбежно се повдига въпросът дали хората рискуват да изгубят нещо доста скъпо, като намесват технологии в това, което се допуска, че е надълбоко персонален и за мнозина, нравствен миг в живота им.

Майкъл Грийн, анестезиолог с практики в Маями и Ню Йорк, опитва с ChatGPT, като го моли да сътвори обичайната кетуба - еврейски сватбен контракт за идната му женитба през юни.

След това Грийн и годеницата му Кейт Гардинър, създател и основен изпълнителен шеф на организация за връзки с обществеността, поискват промени в езика, свързани с равенството сред половете и интимността.

" Накрая и двамата се погледнахме и си казахме, че не можем да не се съгласим с резултата ", споделя Майкъл.

Редактирането лишава към час, само че въпреки всичко им икономисва безкрайни часове за това, което другояче би било дълъг развой. Все отново, Грийн възнамерява да напише собствен личен обет. " Искам да бъде нещо, с което никой различен не ми е помагал ", споделя младоженецът.

Той обаче възнамерява да употребява ChatGPT за ентусиазъм при воденето на сватбата на най-хубавия си другар. " Това се свежда най-много до време, тъй като работя толкоз доста, а това е толкоз ефикасно ", добавя мъжът.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР