Броени дни преди американските парламентарни избори голямата неяснота продължава: последните

...
Броени дни преди американските парламентарни избори голямата неяснота продължава: последните
Коментари Харесай

Междинните избори в САЩ: напрегнат двубой с още несигурен изход

Броени дни преди американските парламентарни избори огромната неизясненост продължава: последните сондажи демонстрират дуели с към момента нерешителен излаз, даже в случай че демократите запазят преднината си в борбата за Камарата на представителите, а републиканците - за Сената.

С още 10 предизборни митинга, планувани до понеделник вечерта, в това число в основния щат Мисури, Доналд Тръмп се хвърли с всички сили в акцията, както рядко го е правил американски президент до момента.

Той в действителност е наясно, че резултатът от вота на 6 ноември ще бъде решителен за двете последни години от мандата му - с риск от парализа на Конгреса и куп парламентарни следствия против него, в случай че демократите си върнат контрола над Камарата на представителите, блокиране на неговите юридически назначения и даже импийчмънт, в случай че завладяват и Сената.

" Не съм вписан в бюлетините, само че в действителност съм, тъй като това е и референдум за мен ", съобщи милиардерът.

Така че Тръмп зачести изказванията, способни да активизират гласоподавателите му, като това, че изпраща хиляди военни на границата с Мексико, с цел да отхвърлен, както го назова той, " нашествието " на мигранти от Централна Америка.

Без да се пробва да крие изборните си опасения, той обществено даде израз на раздразнението си предходната седмица, че положителната " динамичност " на републиканците в социологическите проучвания е била забавена от изпращането на колети-бомби до видни демократи.

А в събота, въпреки че сподели няколко мощни думи за най-тежката антисемитска офанзива в историята на Съединени американски щати, той небрежно още веднъж влезе в ролята на избирателен пропагандатор на избирателен протест същата вечер.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР