Броени дни остават до второто издание на най-голямата българска бойна

...
Броени дни остават до второто издание на най-голямата българска бойна
Коментари Харесай

Феновете на бойните спортове броят дните до SENSHI

Броени дни остават до второто издание на най-голямата българска бойна церемония вечер по кикбокс, муай тай и карате киокушин SENSHI. Тя ще се организира в събота, 20 април от 19 часа в зала „ Арена Армеец “ и ще изправи на кръга едни от най-коравите състезатели от България, Холандия, Босна и Херцеговина, Беларус и Япония в жанр К-1.

Двубоите ще са общо 12, като четири от тях ще бъдат по карате киокушин, а един – по муай тай. Останалите срещи ще се играят по разпоредбите на жанр К-1, като двете най-важни борби за вечерта ще са за Световна и Европейска купа на WAKO PRO. И двете ще има българско присъединяване.

За Европейския пояс на кръга ще излязат известният български ММА войник Деян Топалски и коравия Ахмед Крънич от Босна и Херцеговина. Опонентът на Топалски е измежду най-изявeните бойци на Босна Херцеговина, притежател е и на Европейска купа. Има зад тила си десетки медали, като през 2017 година става втори на Световното WAKO състезание, а през 2018 година печели сребро от Континенталното WAKO състезание. Топалски обаче е безапелационен, че е добре квалифициран.

„ Чудесно се усещам. 100 % съм подготвен за срещата и към този момент нямам самообладание. Крънич има много мачове в интернет, които съумях да изгледам. Почти всички са от международни и европейски шампионати. Смея да кажа, че съм го разучил “, съобщи той на първата публична конференция на SENSHI.

В спор за Световния пояс на WAKO PRO ще излязат капитанът на националния тим по кикбокс на България Атанас Божилов и един от най-известните кикбоксьори на Беларус Макс Сподаренко (кат. до 71,800 кг).

“Можи би на SENSHI ще се удрям против най-сериозният ми съперник до момента ”, безапелационен е Божилов. Сподаренко е взел участие редица пъти в огромните професионални кикбокс шампионати W5. Има десетки трофеи на аматьорския кръг. Многократен първенец на Република Беларус, победител в Световната купа на WAKO и сребърен медалист на международното състезание WAKO. Професионалният му връх е 22 багра - 13 победи, 9 загуби.

Специално за SENSHI в България идва холандската легенда и един от най-хубавите кикбосьори в света за всички времена Петер Артс. Той ще докара със себе си четирима от своите бойци, които ще се бият с трима родни състезатели. Срещу холандец от отбора на Артс ще се изправи огромния гений на страната ни Богдан Шумаров. Неговият съперник в категория 72,500 кг е Иляс Букаюа.

„ Всички сме гледали Петер Артс, като съм бил дребен не съм очаквал, че ще се изправя против негово момче. Това е чест за мен “, изясни Шумаров. Двубоят му на SENSHI ще е четвъртият, в който се включва, за последните два месеца. Въпреки това състезателят на варненския клуб „ БОИЛ е безапелационен: „ Чувствам се пресен и в отлична форма “.

Срещу сериозен войник от школата на Артс ще би трябвало да се изправи и Николай Йоргов. Той ще се бие с холандеца Томас Дуве в категория 80 кг. Състезателят на столичния клуб „ Армеец “ съобщи, че се усеща по-добре квалифициран физически от противника си и ще се стреми към нокуат. Това беше тактиката му и на първото SENSHI, когато пречупи съперника си за по-малко от 30 секунди.

Единствената борба по муай тай на SENSHI ще е сред Антон Петров и гръка Танасис Кукуфикис. На 20 април в „ Арена Армеец “ двамата ще се срещнат на кръга за повторно, откакто през 2014 година българинът извоюва успеха. Сега Петров изясни, че е следил играта на Кукуфикис и за послледните години гъркът е трансформирал равнището си доста. За пръв път на професионална бойна церемония вечер по кикбокс и муай тай ще има и четири доста атрактивни дуела по карате киокушин. Те ще се играят по разпоредбите на KWU International Professional League в 3 рунда по 3 минути (фул контакт карате киокушин с удари в главата).

В една от тях Петър Стойков ще се изправи против руснака Омар Магомедов в категория до 70 кг. „ Наблюдавах му няколко срещи. Знам, че е упражнявал в доста добра съветска школа. Но и аз се сготвям доста съществено и ще стане забавна борба “, уточни Стойков. По време на церемония вечерта ще има и дуел по кикбокс сред Христо Йорданов и Андриян Димитров. За Христо дуелът ще е бенефис.

Билетите за бойния театър са на цени от 10 лева и могат да бъдат закупени от Eventim.bg и EasyPay.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР