Броени дни остават до старта на зелената кампания на Община

...
Броени дни остават до старта на зелената кампания на Община
Коментари Харесай

В събота стартира кампанията „Чист и зелен Благоевград! От нас зависи!“

Броени дни остават до старта на зелената акция на Община Благоевград „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “, която се организира под патронажа на заместител министър-председателя по климатични политики и министър на околната среда и водите Борислав Сандов.

На 14 май /събота/ от 10.00 часа на площад „ Народни будители “ (Между постройките на РИМ – Благоевград и някогашния Младежки дом) ще бъде подложен формален старт на огромното разчистване.

В зелената акция тази година ще се включат общинска администрация и държавни институции, културни институции, детски градини и учебни заведения, представители на ФК „ Пирин “, спортни клубове, Български юношески червен кръст – Благоевград, Детски парламент – Благоевград, поданици на регионалния център и украински бежанци.

По покана на Община Благоевград украински поданици ще се включат в огромното разчистване, като задачата на администрацията е да интегрира и да приобщи по-бързо и по-лесно бягащите от войната в Украйна.

На 14 май от 10.00 часа ще има ситуирани шатри на разнообразни места в града за облекчение на доброволците по почистването. Там всеки искащ да се включи в „ Чист и зелен Благоевград! От нас зависи! “ ще може да откри материали за събиране на боклук, като чували за разделно събиране (зелени и жълти), както и черни чували за събиране на разбъркан боклук. Ще бъдат предоставени и ръкавици, тениски и шапки, както и кошчета за разделно събиране на боклуци. Материалите са предоставени от „ Еко Партнърс “ АД и Оперативна програма „ Чистота “.

Събраният отпадък следва да бъде изнесен до най-близките съдове за разбъркан битов боклук, а разделно събраните боклуци до съдовете за разделно събиране. Ангажиментът за транспортиране на разделно събрания боклук е на Еко Партнърс, а Оперативна програма „ Чистота “ ще събира чувалите със събран разбъркан боклук.

Шатрите с всичко належащо за почистването ще бъдат ситуирани на пл. „ Народни будители “; при започване на алеята в парк „ Бачиново “; пред централния вход на стадион „ Христо Ботев “; зелените площи в парк „ Даме Груев “; квартал „ Струмско “ (срещу супермаркет „ Стоми “); кв. „ Запад “ и кв. „ Освобождение “ (пред блок Строител); кв. „ Грамада “ (пред Китайския мол); кв. „ Еленово “ и кв. „ Ален мак “ (в двора на Семеен кодекс „ Пирин “).

Община Благоевград моли жителите да се погрижат за прилежащите си елементи, за зелените площи, парковете, беседките и междублоковите пространства наоколо до дома си, както и за коритото на река Бистрица и места, които счита,че се нуждаят от разчистване или облагородяване!

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР