Броени дни остават до Деветнадесетия общински празник на виното,който ще

...
Броени дни остават до Деветнадесетия общински празник на виното,който ще
Коментари Харесай

Включват нова категория в празника на виното в с.Скалица

Броени дни остават до Деветнадесетия общински празник на виното,който ще се организира на 10 февруари, от 10:30 часа, в село Скалица.

Тази година уредниците Община „ Тунджа “, кметство село Скалица и Народно читалище „ Светлина-1928 “, с. Скалица, разчупват одобрения формат на празника с включването на нова категория - за домашни сирена и сухи мезета и други забавни прояви.

Майсторите от територията на общината в категории: бяло, алено и розе, както и домашна гроздова ракия, могат да дават материалите за дегустация до 07.02.2024 година (сряда) в кметство с. Скалица или в Община „ Тунджа ”. Срокът за участниците в новата категория е до 8 февруари. Регламент и поръчка за присъединяване към този момент са оповестени на формалния уебсайт на общината.

По време на празника ще се организира и благотворителната самодейност „ Ръка в ръка “ на Сдружение „ Читалища с бъдеще 2012 “. Целта на тези специфична идея е със събраните средства да се закупи и даде в навечерието на 3 март по един народен байрак за учебните заведения и детските градини в общината.

На празника жителите и гостите на село Скалица и на община „ Тунджа “ ще имат опция да прегледат и да си закупят качествени артикули от локални производители, както и от продукцията на Средно учебно заведение „ Св. Паисий Хилендарски “, с. Скалица.

Освен хубавото тунджански вино, в Скалица ви чака и вкусно ядене, приготвено на място от шеф-готвач Георги Събев.

Очакват ви и още изненади, заповядайте на празника!
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР