Броени дни остават до дългоочакваното завръщане у нас на митичното

...
Броени дни остават до дългоочакваното завръщане у нас на митичното
Коментари Харесай

Концертът на Dead Can Dance в София е тази събота - 14 май, в зала 1 на НДК |

Броени дни остават до дълго чаканото завръщане у нас на митичното дуо Dead Can Dance. Тази събота, 14 май, Брендан Пери и Лиса Джерард ще излязат на сцената на зала 1 на НДК за първи път пред столична аудитория дружно с група от 7 музиканти и ще показват химни на три десетилетия от албуми като The Serpent’s Egg (4AD, 1988), Aion (4AD, 1990) и Into The Labyrinth (4AD, 1993), както и излезлите през това хилядолетие Anastasis (2012) и Dyonisus (2018).

Вече един месец Dead Can Dance покоряват европейските подиуми с настоящото си турне Europa-2022, отличаващо се с извънредно равнище на музикално и театрално застраховане, довеждащо публиката до не по-малко от възторг.



В редица изявленията пред европейски медии, включително и български, Брендан Пери разкри, че е посветил цяла година на аранжирането и подготовката на актуализирана стратегия с разнообразни аранжименти и нова мелодичност, тъй че спектакълът да бъде доста по-добър от предния. На нови принадлежности музикантите ще изсвирят познати композиции, които ще прозвучат и в хорово осъществяване на всички 7 членове на групата. Шоуто има напълно нов образ, с още по-въздействащи театрално осветяване и специфични резултати по идея на Лиса Джерард, добавя още Пери.



Междувременно самата Лиса Джерард одобри поканата на българския композитор Петър Дундаков да запише вокали към няколко пиеси от саундтрака на кино лентата „ Бягство “, чиято премиера ще бъде на 11 май 2022 година, единствено три дни преди концерта на Dead Can Dance в София. Гласът на Лиса звучи и в последния албум BooCheaMish на хора от " Мистерията на българските гласове ", което бележи запознанство й с Дундаков и първото им креативно съдействие.



Афинитетът на Лиса Джерард към филмовата музика не е от през вчерашния ден - с огромния Ханс Цимер неотдавна завоюва Оскар за истинска музика към хитовия “Дюн ”, а двамата са съавтори на музиката към “Гладиатор ”, донесла им “Златен Глобус ” преди повече от 20 години.

Билети за концерта на Dead Can Dance тази събота, 14 май, са налични на bit.ly/DeadCanDance2022. В деня на събитието билети ще могат да бъдат закупени на място на централния вход на НДК.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР