Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен

...
Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен
Коментари Харесай

Започна делото на Неймар, прокуратурата иска затвор

Броени часове след победния си гол за Пари Сен Жермен против Олимпик Марсилия, Неймар се яви в съда в Барселона за началото на делото за прехвърлянето от Сантос в каталунския клуб през 2013, оповестява организация АП.

Родителите на Неймар, някогашният президент на Барса Сандро Росел и представители на управленията на двата клуба също се явиха в съда, с цел да дават отговор на обвиняванията на капиталовата компания ДИС. Тя притежаваше 40 % от правата на футболиста по време на прехвърлянето, само че в последна сметка получи доста дребен дял от парите, платени действително от каталунците.

Неймар, който отхвърля обвиняванията, бе задължен да се яви в съда единствено в първия ден на делото. Очаква се той да даде показанията си в петък.

Неймар и неговият татко и сътрудник са упрекнати в корупция. Прокуратурата желае затвор за две години, до момента в който ДИС упорства за пет години за 30-годишния футболист, отплата в размер на 34 милиона евро и санкция в размер на 195 милиона евро, които ще влязат в държавната хазна на Испания. Наказанието на Росел пък може да доближи 10 милиона евро и пет години затвор.

ДИС не взе 40 % от общата сума на прехвърлянето, а единствено от 17-те милиона, които от Барелона оповестиха в началото, че са платили на Сантос. Реалната сума съгласно следствието обаче е 83.3 милиона евро и огромна част от тези пари бяха платени на родителите на футболиста във тип на бонуси.
 Феномена с позитивен коментар за Неймар
Феномена с позитивен коментар за Неймар

Той ще бъде подкрепят от мощни играчи по време на Мондиал 2022, счита Роналдо

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР