Броени часове преди втория пореден ден на протестите на ресторантьорите

...
Броени часове преди втория пореден ден на протестите на ресторантьорите
Коментари Харесай

И без разрешително пловдивските ресторантьори излизат на про...

Броени часове преди втория следващ ден на митингите на ресторантьорите в странат се оказа, че пловдивския отрасъл няма годно позволение за провеждането на мероприятието, научи " Марица ". Въпреки това членовете на двете най-големи браншови организации - Сдружението на заведенията в България и Българска асоциация на заведенията, са безапелационни, че митингът ще се организира.

До казуся се е стигнало, откакто уведомлението за днешния митинг е било импортирано към 17:00 часа през вчерашния ден, до момента в който съгласно настоящите разпореждания това би трябвало да стане 24 часа преди самото събитие. Припомняме, че днешния митинг е плануван за 16:00 часа, което значи, че пловдивските ресторантьори са закъсняли с един час с цел да уведомят по надлежния ред управляващите в Пловдив. Зам.-кметът по публичен ред и сигурност Йордан Ставрев към този момент е уведомил органите на реда, че уредниците не са входирали заявката по открития законов ред и следва да вземат отношение

Въпреки това заведенията за хранене и заведенията в Пловдви не считат да отстъпват. Пред " Марица " Кръстина Миткова, която е ръководител на районната организация на Сдружението на заведенията в България, беше безапелационна, че митинг в Пловдив ще има. По думите на Миткова в тази ситуация имаме отвращение от страна на локалните управляващи да влязат в състояние на сектора. За образец тя уточни Бургас, където заявление за митинг е подадено през днешния ден и общината в морския град е почела настояването.

Кръстина Миткова сподели още, че адвокати са съветвали пловдивския митинг на заведенията и са дали формула по която той може да се случи. Председателката на едната браншова организация в Пловдив беше безапелационна, че на деншния простест се чакат доста повече хора. " Държа да кажем, че митингът не е политически. За нас няма значение коя партия или кой министър е на власт. Ние се борим не против някой, а за правото ни да упражняваме специалностите си " разгласи пред " Марица " Миткова. Освен това стана и ясно, че след вчерашните митинги никой към момента не се е свързал с браншовите организации с цел да ги предложения на договаряния.

Протестът ще продължи и през днешния ден под наслов " Бизнесът отвръща на удара ", като с изключение на под тепетата, недоволни ресторантьори и заети в бранша ще се съберат в София, Варна и Бургас. Собствениците на заведения са недоволни от плануваното понижаване на потенциала на 30% и ограничение на работното време до 23 часа, в случай че броят на инфектираните с ковид-19 продължи да се усилва и страната влезе в оранжевата зона.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР