Броени часове преди старта на новата парламентарна сесия и два

...
Броени часове преди старта на новата парламентарна сесия и два
Коментари Харесай

Преди новия парламентарен сезон: Ротацията наближава, въпросите в сглобката остават

Броени часове преди старта на новата парламентарна сесия и два месеца преди ротацията към момента не е ясно кои министри ще бъдат заменени в кабинета, кой ще бъде вицепремиер и кой ръководител на Народното събрание. За парламентарен началник се спрягат имената на Никола Минчев и Атанас Атанасов. На този декор изтича и срокът за оферти за двама нови конституционни съдии.

Нищо не е контрактувано, до момента в който всичко не е контрактувано. Отворен остава въпросът: Никола Минчев ли ще е идващият ръководител на Народното събрание или Атанас Атанасов. Днес Атанасов сподели, че е подготвен и има качества, само че ще реши групата. Утре в 18:00 часа изтича и срокът за номинации за двама констиотуционни съдии и това се случва в миг, когато Конституционният съд би трябвало да се произнесе за измененията в главния закон.

Ротацията наближава, а въпросите към сътрудниците в некоалицията се усилват.

- Ще бъдете ли вицепремиер в ротационното държавно управление?

Асен Василев - министър на финансите: " Това ще реши Народното събрание. "

- Вие бихте ли приел, бихте ли се съгласил?

Асен Василев - министър на финансите: " Това ще реши Народното събрание. "

При ротацията кабинетът би трябвало да получи парламентарна поддръжка, сподели още Асен Василев:

" Това значи депутатите на ПП-ДБ и ГЕРБ-СДС да поддържат въпросния кабинет. Това минава през полемики сред премиера, който ще води този кабинет, който може да подбере екип, минава през полемики и през полемики с партиите, от които се желае парламентарна поддръжка, както стана и предходния път. "

Кои министри ще бъдат заменени също за в този момент е в полето на хипотезите.

- Вие казахте обаче, че няма да се чувствате удобно в държавно управление на ГЕРБ?

Димитър Илиев - министър на младежта и спорта: " Аз не считам, че който и да е министър се усеща удобно. Това са постове, които са с доста огромна отговорност. Не сме тук да ни е удобно, а да работим. "

- Очаквате ли вашият пост да бъде ангажиран от различен министър или очаквате?

Георги Гвоздейков - министър на превоза и известията: " Нямам визия. "

Ще има ли смяна на претендента за ръководител на Народното събрание от ПП-ДБ - ще взема решение групата.

Надежда Йорданова - народен представител от ПГ на ПП-ДБ: Не сме обсъждали смяна. - На Никола Минчев смяна няма, по този начин ли да разбирам? - Към сегашния миг Никола Минчев е заместник-председател на Народно събрание от ПГ на ПП-ДБ. Това е решение на ПГ, тъй че аз заобикалям да върша каквито и да е политически спекулации. "

Атанас Атанасов - народен представител от ПГ на ПП-ДБ: " Кой ще бъде ръководител на Народно събрание първо ще реши групата на ПП-ДБ и по-късно ще реши болшинството в Народното събрание. - Вашето име стои ли на масата? - Ми да, аз съм подготвен и считам, че имам качества, само че не е въпроса какво желая аз, а какво ще гласоподават хората.

Името на господин Атанасов може ли да бъде признато като един тип изискване към вас?

Кирил Петков - съпредседател на Политическа партия: " Не желая да разясня преди първата ни среща след почивката. Това, което мога да кажа е, че се веселя, че регулаторите ще бъдат значима тематика и нашата задача е най-малко това, което зависи от нас да имаме най-хубавите претенденти, по този начин е да покажем, е България се трансформира и там. "

През новия парламентарен сезон " Възраждане " имат цел.

Костадин Костадинов - ръководител на " Възраждане ": " Ние ще работим за предварителни избори, както постоянно сме го правили. Хората, които са в тази тройна коалиция сред ПП-ДБ, Движение за права и свободи и ГЕРБ изпитват доста сериозна взаимна злост едни към други. Очевидно е, че всичко, което сглобява това неестествено ръководство вид Франкенщайн е непознатият фактор. "

" ИТН " имат своето пояснение до по кое време ще просъществува сглобката.

Тошко Йорданов - ръководител на ПГ на Има Такъв Народ: " Докато единия се усеща застрашен от Магнитски, а другия си има вяра, че ще излезе от листата Магнитски, а пък Асен Василев има опция да ръководи бюджета към себе си - дотогава най-верояно ще оцелее. Когато някой от тия детайли завърши тази сглобка ще се разпадне за негативно време. "

Попълването на Конституционния съд се забави във времето, считат от ПП- Демократична България. " Възраждане " ще предложат претендент за Конституционния съд. Името ще разгласят на следващия ден и още веднъж на следващия ден ще нападат измененията в главния закон дружно с Има Такъв Народ. Има Такъв Народ не виждат смисъл да оферират претендент за Конституционния съд, тъй като считат, че ръководещите ще се схванат и изберат политически лица.

По тематиката работиха: М. Кирова, Д. Маркова, Ал. Марков
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР