Броени часове остават до връщането на втория мандат. Утре в

...
Броени часове остават до връщането на втория мандат. Утре в
Коментари Харесай

ПП-ДБ ще върнат на президента папката с имена на кандидат-министри

Броени часове остават до връщането на втория мандат. Утре в 11 часа на " Дондуков " 2 ще отиде претендентът за министър председател на " Продължаваме промяната - Демократична България " учен Николай Денков.

Интересен подробност  е дали при президента на следващия ден ще отиде и Мария Габриел, която е претендентът на ГЕРБ-СДС за министър председател и съгласно единодушието сред първите две сили тя ще застане отпред на " Дондуков " 1 след 9 месеца.

След като получи изпълнен мандата, президентът Румен Радев би трябвало да издаде декрет, с който предлага на Народното събрание да гласоподава проектокабинета. След това крайната дума е на пленарната зала. Засега знаем, че " за " кабинета " Денков-Габриел " ще гласоподават общо 132 народни представители - тези на ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. 

Това е вярното решение, разяснява зам.-председателят на ГЕРБ

Изборът на кабинета " Денков – Габриел " е верният, оповестиха от ГЕРБ-СДС, часове преди съставът му да бъде показан и пред президента.

„ Трябва да има държавно управление. Работата му няма да е лесна, това е структура с огромно напрежение в нея. Но в механиката, в инженерните науки, има подобен структури – напрегнати, от време на време те са доста здрави. Дори да и да допуска политически вреди, по-добро решение няма “, съобщи Томислав Дончев от ГЕРБ-СДС.

Такава е позицията и на другите в договарянията - " Продължаваме промяната – Демократична България ", които първи ще имат министър председател за 9 месеца. И подсетиха, че без постоянна власт, разновидността е нови избори.

„ В изискванията на едно царство, което имаме сега в лицето на господин Радев, в изискванията на това, че има лично Министерство на вътрешните работи, лични служби и все още по всичко проличава, че те са употребявани, с цел да бъдат подслушвани политически партии и обособени политици. Ето за какво този вид не ми харесва “, сподели Христо Петров от ПП-ДБ.

А за какво договарянията минаха и през стаята на Движение за права и свободи в петък, изясни Христо Иванов от ПП-ДБ.

“Това беше среща на равнище парламентарни групи. Ние не сме се крили по кьошета, заведения за хранене, кафенета, не сме водили диалози за нищо друго с изключение на за конституционна промяна. Това държавно управление има за задача да рестартира парламентарната народна власт в България. Конституционната смяна е върхът на тази смяна “, съобщи той.

Бяхме поканени и от Политическа партия, и от ГЕРБ да излъчим министър на правораздаването, съобщи още той

В идващите дни пред избор са изправени и от Движение за права и свободи, които оповестиха, че ще обсъдят дали да поддържат оферти кабинет: " Движението за права и свободи ще вземе решението по какъв начин ще гласоподава за кабинета " Денков " след отчитането на втория мандат пред президента Румен Радев.  

Очакванията са проектокабинетът да бъде разискван и гласуван в пленарната зала още през идната седмица.

В очакване на постоянна власт, в чиито ръце да предадат ръководството, министър председателят Гълъб Донев и министрите му ще създадат на следващия ден доклад на свършеното от тях през последните три месеца. Това ще се случи на изключително и намерено съвещание на Министерския съвет.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР