Броени часове остават до премиерата на операта за деца Пинокио

...
Броени часове остават до премиерата на операта за деца Пинокио
Коментари Харесай

Пинокио от Александър Йосифов за първи път на сцената на Бургаската опера

Броени часове остават до премиерата на операта за деца „ Пинокио " от Александър Йосифов. Тя се слага за първи път на сцената на Бургаската опера. С нея своите министър председатели на бургаска сцена вършат и режисьорът Денис Иванов и диригентът Цанислав Петков.

Бургас

Режисьорът Денис Иванов приспособил операта " Пинокио " за актуалния дребен фен. 28-годишният режисьор споделя, че най-важното в представлението е достигането до синтеза сред модерното и класическото.
Денис Иванов, режисьор и сценограф: Исторически фон, историческо място, само че в това време да избегна онази сънливост, просто да махна нафталина от класическата режисура. Винаги да се придържаме към епохата, само че да има една конвенционалност в нея. Тогава се получава същински красивото и тогава виждаш, че спектакълът е нов, изработен в този момент, а няма да си кажеш - ами те са го извадили отпреди 30 години декорът и костюмът.
Диригент и постановчик на операта е известният артист от групата " Петте сезона " - Цанислав Петков. За него премиерата в родния му град е повече от предизвикателство, каквото е било първоначално и срещата му със също толкоз младия режисьор Денис Иванов.
Цанислав Петков, диригент-постановчик: Лесно се разбрахме кое по какъв начин да създадем - тъй че да се срещнат нашите разнообразни - на пръв взор - визии за Пинокио и да ги обединим в едно цяло. Много е хубава музиката. Александър Йосифов е от тези майстори, които обличат верния текст в вярната музика и вярната музика в верния текст.
С " Пинокио " Бургаската опера дава началото на плана „ Детски уикенд в операта ". След близо 15 години спиране бургаските оперни актьори обръщат взор към най-младите фенове - отсега нататък всяка събота ще бъде отдадена на музикално-сценичното изкуство за деца.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР