Броени часове остават до края на преброяването на населението, който

...
Броени часове остават до края на преброяването на населението, който
Коментари Харесай

Много важно за всички, които все още не са се преброили

Броени часове остават до края на преброяването на популацията, който ще бъде даден в 20 часа. През деня в понеделник ще работят преброителните центрове и преброилите се електронно ще могат да изпращат преброителния код на специфичен имейл, открит от Национален статистически институт.

Към момента са преброени близо пет милиона и 200 хиляди българи, което е малко под 75% от популацията.

Преброяването беше придружено от компликации. Още при старта на акцията блокира на електронното броене поради хакерски офанзиви. Коронавирусът пък отказал част от преброителите.

Заради това Национален статистически институт удължи периодите на акцията и откри към 40 преброителни центъра.
В тях може да се съобщи разпечатаната и авансово попълнена анкетна карта.

Служители оказват помощ и при попълването ѝ на място. От Национален статистически институт припомниха, че кодовете от електронното броене може да се изпращат и на специфичния мейл. До през вчерашния ден това са създали 2 500 души. Преди дни ръководителят на Национален статистически институт Сергей Цветарски прикани за интензивност.

Преброяването ще завърши публично в 20 часа. Глоби ще има единствено да тези, които нападателно пречат да се извърши преброяването. Междинни данни Национален статистически институт дава обещание към Коледа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР