Broadcom придоби CA Technologies, като много анализатори смятат, че сделката

...
Broadcom придоби CA Technologies, като много анализатори смятат, че сделката
Коментари Харесай

Broadcom купи CA Technologies, разширява портфолиото си

Broadcom закупи CA Technologies, като доста анализатори считат, че договорката на стойност съвсем $19 милиарда е по-скоро „ финансово стимулирана “, защото фирмите имат разнородно портфолио.

 Broadcom купи CA Technologies, уголемява портфолиото си

Силата на CA е в софтуера за огромни машини и корпоративна инфраструктура, като този пазар пораства, само че е фрагментиран. „ Това обаче ще даде на производителя на чипове Broadcom още един конструктивен блок за основаване на огромна инфраструктурна софтуерна компания “, съобщи Хок Тан, президент и Съд на Европейските общности на Broadcom.

Стивън Елиът, анализатор от IDC, счита, че договорката е подтиквана най-вече от финансова и оперативна гледана точка, като занапред ще се види по какъв начин ще се реализира софтуерната синергия на двете компании. „ Оперативните облаги от мейнфрейм са огромни и това пасва на финансовия модел на Broadcom”, добави Елиът.

По-големият проблем на Broadcom ще е способността й да ръководи разнообразното софтуерно портфолио на компания с мащаба на CA. Досега тактиката на Broadcom за придобивания бе фокусирана извънредно върху големи покупко-продажби за хардуерни компании в области като предпазване на данните, безжични LAN и мрежи.

Всъщност историята на огромните покупко-продажби, комбиниращи хардуерно фокусирани компании и огромни софтуерни компании, не е доста сполучлива. Елиът отбелязва провалените придобивания на LANDesk от Intel и на Veritas от Symantec.

Придобиването на CA от Broadcom демонстрира потребността на компанията да диверсифицира приходите си, изключително на фона на проваления опит за придобиване на Qualcomm, блокирана от администрацията на Тръмп. През последните години и Broadcom, и CA увеличаваха бизнеса си, придобивайки редица съперници.
Източник: computerworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР