Broadcom преговаря за придобиване на компанията за сигурностПрез последните години

...
Broadcom преговаря за придобиване на компанията за сигурностПрез последните години
Коментари Харесай

Водещ чипмейкър е на път да погълне Symantec

Broadcom договаря за придобиване на компанията за сигурност

През последните години Symantec претърпява управнически рокади и земетресения в главния си бизнес (снимка: Symantec)

Акциите на Symantec нарастнаха с повече от 20%, откакто Блумбърг заяви, че Broadcom – един от най-големите чипмейкъри в света – е в напреднали договаряния за придобиване на доставчика на програмен продукт за сигурност.

През последните години Symantec беше наранена от управнически рокади и земетресения в главния си бизнес, защото облачните компании за сигурност завладяват дял от корпоративния пазар и се появяват нови играчи в отбраната на мобилни устройства.

Грег Кларк беше основен изпълнителен шеф на Symantec до месец май, когато съобщи, че желае да прекара повече време със стареещия си татко. Но в действителност Кларк се отдръпна, откакто компанията не оправда прогнозите за доходи през четвъртото тримесечие, отбелязва CNBC.

Ричард Хил, някогашен основен изпълнителен шеф на Novellus Systems и шеф в Symantec, беше назначен за краткотраен президент и основен изпълнителен шеф след напускането на Кларк. Последният стана CEO през 2016 година, като размени Майкъл Браун.
още по тематиката
Акциите на Symantec нарастнаха до $27,35 във вторник, след новината на Блумбърг, само че затвориха на равнище от $22,10. През последните две години скъпите бумаги на компанията изгубиха към една трета от цената си.

Чипмейърът Broadcom е в серия на придобивания, включително на CA Technologies за 19 милиарда $ през предходната година. Но напъните на компанията за усвояване на Qualcomm бяха блокирани от администрацията на Тръмп.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР