Broadcom официално се отказа от опита си да придобие конкурента

...
Broadcom официално се отказа от опита си да придобие конкурента
Коментари Харесай

Най-голямата технологична сделка в историята окончателно пропадна

Broadcom публично се отхвърли от опита си да придобие съперника в производството на чипове Qualcomm, откакто президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп блокира договорката, базирайки се на опасности за националната сигурност.

" Въпреки че сме разочаровани от този излаз, Broadcom ще се съобрази ", оповестиха от компанията, с което публично завърши няколкомесечната сага, чиято цел бе сключването на най-голямата договорка в софтуерната промишленост.

 Broadcom предлага $121 милиарда за Qualcomm
$121 милиарда: Върви ли се към най-голямата договорка в историята?

Нов опит за враждебно усвояване

Базираната в Сингапур Broadcom съобщи, че ще продължи с проектите си за пренасяне на формалната си централа в Съединени американски щати и ще организира специфичната си среща на акционерите, както бе планувано на 23 март. Компанията отдръпна и своя лист от самостоятелни шефове, номинирани за управителния съвет на Qualcomm, с които щеше да завоюва надзор над борда.

Отстъплението поставя завършек на най-амбициозния ход на изпълнителния шеф Хок Тан в напъните му за създаване на софтуерна империя. През последните няколко години Тан поведе компанията през редица покупко-продажби, които трансформираха промишлеността на полупроводниците, оценена на 400 милиарда $.

 Qualcomm отхвърли най-голямата договорка в историята
Qualcomm отхвърли най-голямата договорка в историята

Не одобри препоръчаните за компанията $121 милиарда от Broadcom

Broadcom стартира офанзивата си през ноември, подавайки оферта, която неколкократно бе отхвърляна от управлението и управителния съвет на Qualcomm. Компанията заложи на различен метод, получавайки поддръжка от вложителите, с което прескочи съпротивата на борда.

Американските управляващи обаче също не бяха благосклонни към евентуалното придобиване, чиято стойност щеше да надвиши 120 милиарда $.

 Тръмп спря най-голямото софтуерно придобиване в историята
Тръмп спря най-голямото софтуерно придобиване в историята

То беше на стойност от 140 милиарда $

Комисията за задгранични вложения в Съединени американски щати проверява договорката и удостовери заканите за националната сигурност. По-късно същия ден Тръмп регистрира рекомендацията на регулатора и блокира придобиването.

Агенцията уточни, че Министерството на защитата на Съединени американски щати разчита на артикули, създадени от Qualcomm. Компанията има " деен конфиденциален контракт " с Пентагона и единствен снабдител на избрани артикули.

 Broadcom влага $1.5 милиарда, в случай че Съединени американски щати утвърди договорката с Qualcomm
Broadcom влага $1.5 милиарда, в случай че Съединени американски щати утвърди договорката с Qualcomm

Компанията счита да трансформира Щатите в " международен водач в 5G "
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР