British American Tobacco (BAT) пусна нова електронна цигара във Великобритания,

...
British American Tobacco (BAT) пусна нова електронна цигара във Великобритания,
Коментари Харесай

BAT пусна конкурент на iQOS, с който смята да завладее пазара на Острова

British American Tobacco (BAT) пусна нова електронна цигара във Англия, с която никотинът се приема по по-ефикасен метод. Компанията се пробва да притегли пушачите към други възможности на обичайните цигари на фона на все по-строгите правила за тютюнопушенето.

Втората най-голяма тютюнева компанията в света дебютира с новия артикул, наименуван Vype iSwitch, изправяйки се против iQOS на огромния съперник Philip Morris International, както и против производителя на електронни цигари Juul, който единствено за 5 месеца се трансформира в шлагер на английския пазар, написа Bloomberg.

Новото устройство е резултат от изследването на BAT за създаване на други възможности на пушенето, в което компанията вложи 2.5 милиарда $. Целта е iSwitch да притегли още от пушачите на обичайни цигари. Успехът на продукта може да бъде от сериозно значение, защото регулаторите в Съединени американски щати обмислят по-строги ограничавания за тютюневите произведения.

 BAT пуска съперници на IQOS в Съединени американски щати и България
BAT пуска съперници на IQOS в Съединени американски щати и България

У нас нагреваемите цигари ще се продават под марката " Dunhill "

" Има още доста пушачи, които към момента би трябвало да намерят удовлетворяваща нагреваема опция ", споделя в изказване Ели Криктиу, шеф на нагреваемите произведения на BAT.

iSwitch ще се предлага в общоприета версия, която се продава за към 30 паунда, и по-висококачествената версия - iSwitch Maxx, която може да се купи за към 50 паунда.

Двете устройства към този момент се оферират в 5 магазина в Лондон, които тютюневият колос ръководи под марката VIP, a при започване на идната година ще се популяризира в още търговски обекти. Комплект от 2 сменяеми касети с течност ще се продава на дребно за към 9 паунда.

 Glo - бездимният артикул на
Glo - бездимният артикул на " Бритиш американ табако ", е към този момент на българския пазар

Компанията отваря 11 профилирани магазина у нас

Нова технология за изпаряване

iSwitch разрешава на потребителя да поеме по-голямо количество тютюневи изпарения от други устройства (да може да си " дръпне " по-дълбоко, б.р.). Вместо да употребява железна намотка за изпаряване на течен никотин, новото устройство е първото на пазара, при което нагряването се реализира посредством острие от неръждаема стомана, съгласно компанията. Това оказва помощ да се реализира по-ефективно чувство за потребителя.

Натискът е върху по-нататъшното развиване на пазара на електронни цигари. Световното търсене на горими тютюневи произведения (традиционни цигари) понижава с 3.5% през 2017 година, съгласно годишния отчет на BAT.

 British American Tobacco влага €800 милиона в Румъния
Собственикът на марките на " Булгартабак " влага €800 милиона в Румъния

В Плоещ ще се вършат всички нагреваеми цигари, съперник на iQOS, за европейския пазар

Спадът може да се задълбочи поради дейностите на регулаторите в Съединени американски щати. Американската организация по храните и медикаментите може да забрани ментоловите цигари, които са източник на минимум 20% от приходите на тютюневия колос.

Алтернативи като електронните цигари могат да успокоят регулаторите, загрижени за въздействието на тютюна върху здравето.

Електронните цигари са с 95% по-малко нездравословни от пушенето, открива проучване на Public Health England от 2015 година Но остават опасения по отношение на евентуалното влияние върху здравето както на младежите, по този начин и на възрастните.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР