Британците се стичат до NHS за съвети за топлинен удар, тъй като днес може да е най-горещият ден от годината досега

...
Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), която предоставя
Коментари Харесай

Агенцията за здравна сигурност на Обединеното кралство (UKHSA), която предоставя сигнали за сектора на здравеопазването и социалните грижи в Англия, издаде кехлибар Сигнал за здраве при горещини в по-голямата част от страната до 21:00 часа в неделя, 10 септември.

Предупреждението идва, след като NHS разкри скок от 553% на хората, които посещават уебсайта й за съвети за топлинно изтощение и топлинен удар.

< p>Имаше 32 130 посещения на страницата със здравни съвети от неделя до четвъртък тази седмица, според данни, публикувани от NHS England.

Само 4928 посещения бяха направени през същия период миналата седмица.

Предупреждението на UKHSA подчертава повишените рискове за тези, които са по-уязвими от топлина, включително деца, хора на възраст над 65 години или със съществуващи здравословни проблеми.

Времето: Обединеното кралство вижда нов септемврийски топлинен рекорд - но се задават гръмотевични бури

Изображение: Хора, почиващи в жегата в Jesus Green Lido в Кеймбридж

Дейм Рут Мей, главен медицински сестрински служител на Англия, каза : „Поддържането на охлаждане на тялото и приемането на много течности е жизненоважно, както и разумното обличане.

„Също така съветваме да използвате слънцезащитен крем с висок фактор и да ограничите времето, което прекарвате на слънце. избягвайте риска от слънчево изгаряне и предотвратявайте рак на кожата."

Всеки, който показва признаци на топлинно изтощение, трябва да бъде охладен и да му се дават течности, съветва NHS.

Ако не се подобри след 30 минути потърсете медицинска помощ, като се обадите на 111 или 999.

Други съвети за избягване на топлинно изтощение включват консумация на много студени напитки, вземане на хладни вани и носене на светли, широки дрехи.

< p>Хората трябва да избягват прекаляването с алкохола, екстремните упражнения и прекарването на време на слънце между 11:00 и 15:00 часа.

Кърсти Маккейб обяснява причината за горещата вълна през септември, която удари страната.

Прочетете повече:
Обяснено : „омега блокът“, причиняващ горещата вълна
Как горещото време се отразява на вашето здраве

В Обединеното кралство тази седмица температурата достигна 30C за пети пореден ден през септември за първи път, Метеорологичната служба каза.

Продуцентът на метеорологичната прогноза на Sky News Steff Gaulter каза, че има „добър шанс“ събота да бъде новият най-горещ ден в годината, като температурите се очаква да се покачат до 33C.

Въпреки че жегата ще остане за уикенда, жълто предупреждение за гръмотевична буря също е в сила за голяма част от Централна Англия и части от Източен Уелс.

Голтър каза: „Този ​​уикенд също е, когато ние ще видим, че горещото време започва да се разваля.

„Тъй като наоколо има толкова много топлина, която дава толкова много енергия на атмосферата, съществува и рискът да видим някои доста активни гръмотевични бури, изскачащи в неделя.“

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР