Британците продължават да разплитат най-важната историческа мистерия – кой е

...
Британците продължават да разплитат най-важната историческа мистерия – кой е
Коментари Харесай

Установиха самоличността на най-мистериозния маниак Джак Изкормвача СНИМКА

Британците не престават да разплитат най-важната историческа тайнственост – кой е Джак Изкормвача. В продължение на няколко века откривателите всякога са назовавали разнообразни имена на фанатика.

Този път Сара Бъкс Хортън, праправнучката на английски служител на реда, чиновник на Оксфордския университет, излезе с нова версия. Изследователят сподели, че е анализирала здравната документи и е съумяла да разпознава причинителя.

В изявление за Telegraph Хортън разкри, че Джак Изкормвача може да е бил Хаям Хайамс. Той е живял в региона на Лондон - Whitechapel - където са осъществени мистериозните убийства.

Мъжът владеел добре ножа, ръката му не се огъвала, имал тътреща се походка.



Хортън схванала, че хипотетичният фанатик страда от параноя, алкохолизъм и постоянно бие жена си.

След тежки пристъпи поради епилепсия мъжът станал избухлив. Между другото, на това може да се дължи и периодичността на убийствата.

Преди това данните не можеха да бъдат изследвани - те бяха класифицирани до 2015 година

Припомняме, че Джак Изкормвача е работил в предградията на Лондон през 1888 г. Според разнообразни източници, на негова сметка са от пет до единадесет жертви. Всички те са били проститутки. Мъртвите дами са с прерязани гърла и отворени кореми.

Все още не е доказана самоличността на фанатика.

Припомняме, през 2019 година английски учени към този момент оповестиха, че са разпознали самоличността на Джак Изкормвача. За задачата е изработен разбор на носна забрадка с остатъци от кръвта на килъра и една от жертвите, убита през септември 1888 г. ДНК-то съвпадаше с това на Арън Космински, гражданин на предградията на Лондон.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР