Британците получиха първо реално увеличение на заплатите след повече от

...
Британците получиха първо реално увеличение на заплатите след повече от
Коментари Харесай

Най-накрая това се случи със заплатите на британците

Британците получиха първо действително нарастване на заплатите след повече от година, откакто през първото тримесечие на годината растежът на възнагражденията изпревари този на инфлацията, написа Reuters, представена от money.bg.
Средната заплата, без бонусите, се увеличи с 2,9 % по отношение на година по-рано -- най-бързият ритъм от август 2015 година, демонстрират данни на националната статистика, публикувани през днешния ден. Инфлацията пък доближи равнища от 2,7 % през същия интервал, като се чака повишението на цените да се забави още повече с намаляването на резултата от поевтиняването на паунда.
Връщането на покачването на покупателната дарба е добра вест за семействата след година намаляване на виталния стандарт, само че може и да допуска, че се заражда домакински напън върху цените.
В същото време продуктивността понижава с 0,5%, след покачване от приблизително 0,9% през предходните две тримесечия, което значи, че всеки растеж на заплатите ще усили и инфлацията, защото компаниите се пробват да запазят маржовете си.
Пазарът на труда във Англия регистрира рекордни равнища от 75,6 % и добави повече от предстоящите 197 000 работни места. Безработицата се задържа на 43-годишен най-малко от 4,2 %. Недостигът на квалифицирани фрагменти допуска, че фирмите ще би трябвало да покачат още предлаганите заплати, с цел да запълнят свободните работни места.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР