Британците от BAC предадоха ключовете от екстремния си спорткар Mono

...
Британците от BAC предадоха ключовете от екстремния си спорткар Mono
Коментари Харесай

Жена купи цивилния болид Mono

Британците от BAC предадоха ключовете от рисковия си спорткар Mono на първия притежател. Това е ливанката Раша Джармакани - бизнес дама, началник на компанията BEASTS. Раша се занимава с осъществяване на разнообразни всеобщи мероприятия, свързани с колите.

В края на август и началото на септември в Ливан ще се организира 12-дневен фестивал BEASTS, където ще бъдат показани още няколко екземпляра от едноместния състезателен автомобил Mono.



"Цивилният болид ", както го назовават мнозина от експертите е единствен модел на английския производител BAC. Свръхлеката кола (580 кг.) е снабдена с 2.5-литров четирицилиндров мотор, мощността на който е 310 конски сили.

Максималният въртящ миг се предава на задните колела чрез шестстепенна секвенциална скоростна кутия. Ускорението от 0 до 100 км/ч лишава време от 2.8 секунди, а оптималната скорост доближава 273 км/ч.

Автомобилът BAC Mono наподобява на болид от Формула 1, само че е сертифициран за придвижване по общоприетата пътна мрежа. По-рано тази година BAC Mono стана първият едноместен полицейски автомобил, който отпътува на работа на небезизвестния остров Ман.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР