Британското звено за морски търговски операции и фирмата за морска

...
Британското звено за морски търговски операции и фирмата за морска
Коментари Харесай

Дрон удари кораб близо до Аденския залив

Британското звено за морски търговски интервенции и компанията за морска сигурност " Амбри " споделиха през днешния ден, че са получили информация за нахлуване покрай Аденския залив в Йемен, съобава Българска телеграфна агенция.

Британското звено за морски търговски интервенции сподели в изказване, че транспортен съд е бил нападнат на към 110 км югоизточно от Аден. " Плавателният съд е бил ударен от дрон откъм левия ръб ", съобщи организацията и добави, че на борда е избухнал пожар, който сега се гаси.

" Плавателният съд и екипажът са в сигурност и не престават към идващото пристанище ", съобщи по-късно звеното за морски търговски интервенции.

" Амбри " заяви, че транспортен съд, плаващ под флага на Маршаловите острови, е бил ударен от безпилотен уред на 105 км югозиточно от Аден, до момента в който се е движел на изток по Аденския залив.

" Проходът на кораба бе развален и все още се смяташе за негоден ", добави " Амбри ".

Йеменските хуси, подкрепени от Иран, които управляват най-населените региони в Йемен, започнаха от 19 ноември серия набези с експлодиращи дронове и ракети против търговски кораби, като настояват, че това е митинг против израелските военни интервенции в Газа. 

Атаките на хусите пречат на интернационалните транспорти, като карат някои компании да не да минават през Червено море и да употребяват доста по-дългия маршрут към Африка.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР