Британското военно разузнаване отчита вероятно засилване на руските атаки в

...
Британското военно разузнаване отчита вероятно засилване на руските атаки в
Коментари Харесай

Британското военно разузнаване: Засилват се руските атаки край Донецк

Британското военно разузнаване регистрира евентуално усилване на съветските офанзиви в региона на Донецк през последните пет дни. Във всекидневната си сводка за хода на войната в Украйна, оповестена на уеб страницата на министерството на защитата на Англия, то загатва през днешния ден за интензивни сражения покрай градовете Бахмут и Северск, в източната Донецка област.

Според английското военно разузнаване подкрепяните от Русия сепаратисти евентуално са постигнали прочут прогрес в настъплението си към село Пески, покрай летището на Донецк. Като цяло обаче съветските въоръжени сили и техните съдружници не са постигнали кой знае какви териториални придобивки.

Британското военно разузнаване дефинира като реалистична хипотезата, съгласно която задачата на съветското активизиране в Донбас е да бъдат отклонени спомагателни украински военни елементи на фона на догатките, че Киев възнамерява огромна контраатака на юг.

Русия отхвърля тези сводки като агитация.

Вчера Русия не е обявявала териториални придобивки в Украйна за първи път от 18 август, сподели Институтът за проучване на войната. Във всекидневната си сводка за хода на войната, която разгласява на уеб страницата си, основаният във Вашингтон мозъчен концерн написа през днешния ден за лимитирани и несполучливи съветски сухопътни офанзиви по източното направление.

БТА
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР