Британското военно разузнаване каза днес, че руските сили взимат на

...
Британското военно разузнаване каза днес, че руските сили взимат на
Коментари Харесай

Британското разузнаване: Русия взима на прицел населени райони в Украйна

Британското военно разузнаване сподели през днешния ден, че съветските сили взимат на прицел обитаеми региони в Украйна, само че силата на съпротивата забавя съветското нахлуване, съобщи Ройтерс.

Мащабът и силата на украинската опозиция не престават да изненадват Русия, уточни английското военно разузнаване в известие.

Русия дава отговор като взима на прицел обитаеми региони на доста места в Украйна, в това число в Харков, Чернигов и Мариупол, отбелязва английското разузнаване. Досега Русия е прибягвала до сходна тактичност в Чечения през 1999 година и в Сирия през 2016 година, употребявайки въздушни и наземни муниции. Русия неведнъж отхвърли да взима на прицел региони с цивилни.

Същевременно за съветски обстрел против североизточните украински градове Суми и Лебедин, заяви в " Телеграм " ръководителят на районната администрация в Суми Дмитро Живицки, съобщи ДПА. Руски самолети са унищожили склад за храни и строителни материали, както и паркинг с коли. В петък е била разрушена комбинирана топлоелектрическа централа.

В град Охтирка, ситуиран сред Киев и Харков, към този момент няма никакво отопление, а тук-там също така няма вода и електричество. Във вторник 70 украински бойци бяха убити при съветска ракетна офанзива в града.
ТЕМА преди 36 минути 472 преди 47 минути 933 преди 1 час 436
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР