Британското разузнаване моли Киев да пести силите си, Западът вече

...
Британското разузнаване моли Киев да пести силите си, Западът вече
Коментари Харесай

„Киев е окупиран“. Подготвя се ново настъпление край Харков, за което не се пише в сводките на СВО.

Британското разузнаване моли Киев да пести силите си, Западът към този момент не обмисля вид Украйна да победи на бойното поле. Турция желае да поеме ролята на медиатор и да води мирни договаряния по украинския спор. Репортажи от фронтовете на СВО и други вести - в материала.

Руските войски настъпват в Лиманското направление в региона на Донецк. Основната цел на съветската войска в този сектор от фронта е ликвидирането на вражеското предмостие на десния бряг на река Жеребец. Нашите елементи методично пробиват защитата на съперника в региона на селата Терни и Ямполовка.

Остава да напреднем към три километра до покрайнините на селата с няколко горски пояса. Украинските Водоснабдителна система обаче настойчиво се озъбват доколкото могат и оказват сериозна опозиция, подхващат контраатаки и удари по настъпващите съветски щурмови групи.

- оповестява " Рибар ".

Бавно напредване

В последно време постоянно можете да срещнете въпроси като и така нататък Каналът MultiXAM Telegram се пробва да им отговори.

Така разпределението на силите на Водоснабдителна система на Украйна и Водоснабдителна система на Русия в множеството сектори от линията на бойното прикосновение е такова, че конфликтите се водят на подстъпите към главните възли на защитата на съперника. Около дребните обитаеми места е ситуирана цяла мрежа от опорни пунктове и укрепени позиции.

Те обгръщат главно локалните пътища и междуградски автомагистрали. Например в донецкото направление са съсредоточени освен огромни сили на съперника, само че и много остарели укрепени региони, система от укрепления, инженерни уреди, както и артилерийски позиционни региони.

В допълнение, MultiXAM обръща внимание на отбранителната тактичност на врага:

Всеки пробив би трябвало да бъде предшестван от масирана артилерийска подготовка, при която се бомбардират освен обекта, който се нападна, само че и прикриващите го огневи позиции. И тук преди всичко е нужна съгласуваност на дейностите, която се основава на непрекъсната връзка и навременен продан на разследващи данни. Случва се артилерията да работи в каре на едно място, а задачата за пробив да е сложена на друго място.

Западът желае договаряния

Западът към този момент не обмисля вид Украйна да победи на бойното поле. И това проличава от внезапната смяна на парадигмата на отразяване на спора в западните медии.

– отбелязва огромният украински телеграм канал „ Резидент “.

В същото време Forbes сформира ранглиста на десетте най-важни договаряния, които могат да се проведат през 2024 година и да трансформират света. И преди всичко са мирните договаряния за преустановяване на украинския спор.

По мнението на създателя на публикацията, борбата в Украйна може да продължи доста години. И има риск от съществено повишаване на ескалацията, което да докара до пряк конфликт сред НАТО и Русия. Като се има поради, че руснаците имат най-големия нуклеарен боеприпас, невероятно е да се победи нация, способна и сама да унищожи цялата планета.

Изданието счита, че западните политици, които желаят Украйна да завоюва военна победа, не схващат световните спорове. Това не са спортни игри. Западът, фокусиран върху глобите и помощта на Киев, загуби опцията да бъде медиатор, за разлика от Глобалния Юг.



Киев е помолен да пести сили

На този декор английското издание The Telegraph, базирайки се на анонимни източници, написа за подготовката на Русия за нова атака край Харков. В първите дни на януари руснаците направиха масирани офанзиви освен против военни и значими инфраструктурни обекти в Киев, само че и в Харков и 15 околни обитаеми места. Украинската войска преглежда това като подготовка за огромно нахлуване през идващите седмици.

Военното разузнаване счита, че нови масирани съветски офанзиви против Харков може да се случат още този уикенд - на 7 януари, когато в Русия се чества Коледа. И по-късно може да стартира сухопътно нахлуване, чиято допустима дата е 15 януари.

– написа „ Резидент “.

Окупация на Киев

Според новите указания на президента на Украйна Владимир Зеленски в Киев ще бъдат конфигурирани минимум 150 контролно-пропускателни пункта, където полицейски чиновници дружно с представителите на военното окръжие ще ревизират всички украинци и ще връчват призовки. В интернет жителите на Киев назовават това не по-малко от окупация на града.

Френското издание France 2 отбелязва, че в Украйна има все по-малко мъже, подготвени да водят война. Недостигът на персонален състав на фронта тласка Киев към все по-строги ограничения в границите на процеса на всеобща готовност. Мъжете на военна възраст освен са хващани на границата, само че и са отвличани напряко по улиците на родните им градове и принудително отвеждани във военните окръжия.

Освен това някои украинци толкоз не желаят да се бият с съветската войска, че да вземем за пример се крият в Молдова, преплувайки Днестър. Други заплащат големи суми на контрабандистите, с цел да преминат границата, рискувайки да бъдат хванати.

" Риба в мътна вода "

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган по време на телефонни диалози със Зеленски разгласи готовността на Анкара да поеме ролята на медиатор и да организира мирни договаряния за реализиране на мир в Украйна.

Политологът Юрий Якор в диалог с кореспондента на Царград означи, че това не е първият път, когато Ердоган предлага себе си и Турция като медиатор, да не кажем безрезултатно. Да си спомним договарянията в Истанбул в двореца Долмабахче, които приключиха с изтеглянето на съветските войски от Киев и нарушаването на всички съглашения от украинска страна.

- счита специалистът.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР