Британското представителство на Volvo проведе мащабно проучване в търсене на

...
Британското представителство на Volvo проведе мащабно проучване в търсене на
Коментари Харесай

Главната заплаха за здравето на шофьора е седалката

Британското посланичество на Volvo организира огромно изследване в търсене на главните болести, породени от управляването на коли. Оказа се, че най-сериозната опасност за здравето на водачите са седалките в транспортните средства.
Повече от 1/3 от водачите се оплакват от болки в гърба, които са породени точно от неуместните автомобилни седалки. Заради този проблеми огромна част от водачите от време на време се отхвърлят от пътешестване с колите си, а някои от тях даже са принудени да пропущат работа.
В изследването си анализаторите от Volvo Car UK настояват още, че английската стопанска система годишно губи милиони поради тези проблеми. Оказва се, че 12% от работещите хора, които карат колите, са пропуснали най-малко по 2 дни седмично поради болки в гърба. 13% от интервюираните не са ходили на работа 3 или 4 дни поради същия проблем, а 5% са си взимали болнични за 5 дни. Други 5% да пропущали цяла седмица.
А най-любопитното в тази ситуация е, че мъжете-шофьори пропущат по-често работа спрямо дамите поради болки в гърба, породени от неуместни автомобилни седалки.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР