Британското правителство все още не е решило какви са алтернативните

...
Британското правителство все още не е решило какви са алтернативните
Коментари Харесай

Мей: Британското правителство няма алтернативни варианти на сделката за Брекзит

Британското държавно управление към момента не е решило какви са различните разновидности на договорката за Брекзит в частта с защитния механизъм за ирландската граница, съобщи министър председателят Тереза Мей, представена от Асошиейтед прес.

Британският парламент изрази през вчерашния ден поддръжка за Мей, която ще се опита да предоговори с Европейския съюз договорката за излизане на Англия от блока с фокус върху защитния механизъм. Парламентът гласоподава защитният механизъм да бъде сменен с "алтернативни решения ", чието наличие обаче не бе конкретизирано.

Според представител на Мей тя обмисля три вероятни други възможности. "Лейбъристката партия не счита, че министър председателят Тереза Мей ще съблюдава дадените пред Народното събрание обещания за промени в съглашението с Европейски Съюз ", съобщи през днешния ден представител на главната английска опозиционна мощ.

Преговарящите за Брекзит нямат повече варианти за отбягване на сюжета с Брекзит без договорка, съобщи през днешния ден ирландският външен министър Саймън Ковини по време на тирада в Дъблин. "Остават по-малко от два месеца до Брекзит на 29 март. Просто нямаме повече благоприятни условия ", акцентира Ковини.

Няма проекти, нито е оказван напън за осъществяване на изключителна среща на водачите на Европейски Съюз за разискване на настояването на английския министър председател за предоговаряне на договорката, сподели през днешния ден ирландският министър председател Лео Варадкар.

Европейският съюз е податлив да продължи договарянията с Англия, с цел да я беди, че е по-добре овакантяване със договорка, само че за ново съглашение не може да става и дума, съобщи през днешния ден на взаимна конференция с кипърския си сътрудник испанският външен министър Жозеп Борел, представен от Асошиейтед прес.

Според Борел съществуващото съглашение е допустимо най-хубавото и друго няма да има. Полският министър председател Матеуш Моравецки и немският канцлер Ангел Меркел разискаха в телефонен диалог тематиката за Брекзита.

"Позицията на Полша и Германия е, че най-хубавото решение би било отбягване на корав Брекзит, т.е. излизане на Англия от Европейски Съюз без съглашение. Лидерите на държавните управления на двете страни са съгласни, че най-хубавият сюжет е влизане в действие на договорката сред Европейски Съюз и Англия, реализирана през ноември ", се показва в изказване, оповестено на уеб страницата на полското държавно управление.

Германското държавно управление изключи през днешния ден опцията договорката за Брекзит да бъде предоговаряна.

"Преразглеждането на съглашението за Брекзит не е на дневен ред ", съобщи представителят на Ангела Меркел Щефен Зайберт, представен от Франс прес. Същата позиция изрази през днешния ден и шведският министър по европейските въпроси Ханс Далгрен. "Сделката за Брекзит не предстои на предоговаряне ", съобщи Далгрен.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР