Британското правителство промени правилата за носене на предпазни маски в

...
Британското правителство промени правилата за носене на предпазни маски в
Коментари Харесай

Великобритания с нови инструкции за носенето на маски в средните училища

Британското държавно управление промени разпоредбите за носене на защитни маски в междинните учебни заведения в Англия, откакто беше декларирало, че маските не са нужни, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

В региони с висока степен на болест с ковид възрастните и децата към този момент ще би трябвало да носят маски на територията на междинните учебни заведения, само че това няма да е наложително в самите класни стаи, където се счита, че рисковете са по-малки.

Правителството не дава рекомендация за носене на маски в останалата част от страната, а оставя образователните заведения да създадат тази преценка според от съответната обстановка, заяви министерството на образованието нощес.

Промяната в позицията се дължи на рекомендация на Световната здравна организация от петък хората над 12-годишна възраст да носят маски за ограничение на разпространяването на вируса.

Подобно решение беше взето през вчерашния ден в Шотландия. Всяка от съставните народи на Обединеното кралство води лична политика в региона на образованието.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР