Британското правителство претърпя поражение в Камарата на общините, където беше

...
Британското правителство претърпя поражение в Камарата на общините, където беше
Коментари Харесай

Британското правителство претърпя поражение в парламента

Британското държавно управление претърпя проваляне в Камарата на общините, където беше порицано за пренебрежение към Народното събрание поради това, че е отказало да разгласява правно мнение за Брекзит, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

Депутатите в долната камара на Народното събрание поддържаха с 311 против 293 гласа предложение, импортирано от опозицията, критикуващо държавното управление за пренебрежение към законодателния орган, тъй като е отказало да разгласява цялостното правно мнение на основния прокурор Джефри Кокс за излизането на Англия от Европейския съюз, макар че при по-ранно гласоподаване в Народното събрание е било призовано да направи това. Предложението подрежда неотложно да бъде оповестено мнението. Правителството съобщи, че ще го направи преди 11 декември.

Днешното гласоподаване отразява възходящото напрежение сред държавното управление и Народното събрание по отношение на Брекзит и демонстрира, че държавното управление няма нужното болшинство в Камарата на общините преди планувания за 11 декември парламентарен избор по контрактуваното от министър-председателката Тереза Мей съглашение с Европейски Съюз.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР