Британското правителство прекалено се е забавило с въвеждането на локдаун

...
Британското правителство прекалено се е забавило с въвеждането на локдаун
Коментари Харесай

Доклад на британския парламент: Правителството много се е забавило с въвеждането на локдаун в

Британското държавно управление прекомерно се е забавило с въвеждането на локдаун при започване на пандемията и по този начин е бил пропуснат късмет за ограничение на заболяването. Това е довело до гибелта на хиляди, която е можело да бъде предотвратена, демонстрира оповестен през днешния ден взаимен отчет на здравната и научната комисии на английския парламент, представен от Ройтерс и Асошиейтед прес.

Консервативното държавно управление на Борис Джонсън разгласи локдаун в миг, когато английската здравна система беше застрашена от претоварване. Желанието да се избегне локдаун се е дължало на забележителните вреди, които това би нанесло на стопанската система, обществото и естественото опазване на здравето, се споделя в отчета.

" При неналичието на други тактики като бързо уединяване на случаите, дейна акция за всеобщо тестване и следене на контактите или засилен надзор по границите цялостният локдаун беше неминуем и трябваше да бъде въведен по-рано ", декларират специалистите.

Депутати декларират, че задачата на отчета е била да се дефинира за какво Англия се е справила " доста по-зле " от други страни в първите дни на пандемията. Страната е на осмо място в света по брой на жертвите с над 137 хиляди смъртни случая.

Документът от 150 страници се основава на показанията на 50 очевидци и беше утвърден единомислещо от 22 депутати от трите най-големи английски партии. Двете парламентарни комисии похвалиха фокуса на Лондон върху имунизацията като метод за справяне с пандемията и решението на държавното управление да влага в създаването на ваксини. Близо 80 на 100 от британците, навършили 12 години, към този момент са имунизирани.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР