Британското правителство очаква прилагането на по-строгия граничен контрол, който се

...
Британското правителство очаква прилагането на по-строгия граничен контрол, който се
Коментари Харесай

Великобритания дава около 6 млрд. долара за гранични проверки след Брекзит

Британското държавно управление чака използването на по-строгия граничен надзор, който се вкарва, откакто през 2020 година Англия напусна Европейския съюз (Брекзит), да му коства спомагателни 4,7 милиарда английски лири (5,97 милиарда долара). Това разгласи през днешния ден Сметната палата на Обединеното Кралство, представена от Ройтерс и Българска телеграфна агенция.

Правителството в Лондон отсрочи пет пъти налагането на цялостен митнически и граничен надзор с Европейски Съюз, откакто на 31 декември 2020 година завърши интервала, през който се очакваше да бъде квалифицирано въвеждането му.

Едва на 31 януари тази година стартира използването на първата фаза на новата английска програма за граничен и митнически надзор. Тя е известна като Оперативен модел за целеви гранични инспекции (BTOM).

В рамките на първия стадий на програмата експортьорите на скотски и растителни артикули от Евросъюза би трябвало да показват на английските управляващи експортни здравни документи.

Втората фаза от стратегия, която е в действие от 30 април, включва директни инспекции на внасяните артикули, които се правят от чиновници на английските пристанища.

Третият стадий, който е планувано да стартира на 31 октомври тази година, планува представянето на документи, с които се удостоверява, че внасяните артикули са безвредни за потребителите и не съставляват риск за сигурността.

Новата английска стратегия за граничен и митнически надзор изисква да бъдат назначени нови чиновници, както и усъвършенстване на автоматизираните системи за надзор. Само за 13 най-важни плана, свързани с тези промени, държавното управление в Лондон ще похарчи 4,7 милиарда английски лири, отбелязва Сметната палата на Обединеното Кралство.

" Многократните закъснения при въвеждането на надзор върху вноса (на артикули от Европейски Съюз - бел. ред.) и компликациите при прогнозиране на измененията, които би трябвало да бъдат осъществени, доведоха до спомагателни държавни разноски за създаване на инфраструктурни обекти и за образование на чиновници, които в последна сметка се оказва, че не са били нужни ", показват английските държавни инспектори.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР