Британското правителство обяви днес, че пътниците от Европейския съюз отново

...
Британското правителство обяви днес, че пътниците от Европейския съюз отново
Коментари Харесай

От октомври 2021 г. влизаме във Великобритания с паспорт

Британското държавно управление разгласи през днешния ден, че пасажерите от Европейския съюз още веднъж ще се нуждаят от паспорт от 2021 година, с цел да влязат в страната.

Новото предписание важи и за гости от Швейцария, Исландия, Норвегия и Лихтенщайн. Британското държавно управление реши да върне паспортите с аргумента, че персоналните карти са по-малко сигурни.

" Потвърждава се, че националните персонални карти на жители на Европейски Съюз и Швейцария няма да бъдат одобрявани за пътешестване до Англия, в това число за водачи, от октомври 2021 година ", се споделя в известието.

Търговците би трябвало да се запознят с спомагателна информация за измененията и опциите, за които би трябвало да се приготвят вследствие на напускането на единния пазар и митническия съюз на Европейски Съюз от страна на Великобритнаня.

" Тези стъпки ще са нужни, без значение дали ще има комерсиално съглашение с Европейски Съюз ", се споделя още в известието.

" За влизане във Англия от октомври 2021 година ще са нужни паспорти, защото държавното управление последователно отстранява потреблението на национални персонални карти като годен документ за пътешестване за влизане във Англия. Личните карти са измежду най-несигурните документи и прекратяването на тяхното потребление ще укрепи нашата сигурност, защото Обединеното кралство връща контрола върху своите граници в края на преходния интервал ", се добавя в документа.

Към днешна дата държавното управление е осигурило повече от 80 милиона английски лири финансиране за подкрепяне на бранша на митническите медиатори с образование, нови осведомителни технологии и набиране на личен състав.

" Нашият обновен граничен действен модел дава спомагателни детайлности за това по какъв начин ще се минава границата сред Англия и Европейски Съюз след края на преходния интервал на 31 декември и дейностите, които търговците, превозвачите и пасажерите би трябвало да подхващат ", разяснява херцогът на Ланкастър Майкъл Гоув.

Европейският вътрешен пазар и митническият съюз би трябвало да бъдат напуснати на 1 януари от Великобританя, само че комерсиалното съглашение с 27-членния блок към момента не е подписано.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР