Британското правителство обмисля дали да позволи руски официални лица да

...
Британското правителство обмисля дали да позволи руски официални лица да
Коментари Харесай

Лондон обмисля дали да позволи руски официални лица да посетят Юлия Скрипал

Британското държавно управление обмисля дали да разреши съветски публични лица да посетят Юлия Скрипал, която се възвръща в болница след нападението против нея и татко й с нервнопалатичен газ.

Руското посолство в Лондон оповести, че упорства на правото да посети Юлия Скрипал, която е съветска гражданка, след новината, че тя е в схващане и се възвръща. Говорителка на английското външно министерство съобщи, че " държавното управление обмисля съветското искане въз основата на отговорностите според интернационалните и английските закони, в това число правата и желанията на самата Юлия Скрипал ".

Кризата към случая докара до всеобщо експулсиране на съветски дипломати освен от Англия, само че и други страни, като Русия оповести реципрочни ограничения. По отношение на днешното изказване на говорителката на съветското външно министерство Мария Захарова, че Англия би трябвало да редуцира в допълнение задачата си в Русия с малко повече от 50 души, от Форин офис обявиха, че " колкото и това да е тъпо, Лондон ще би трябвало да одобри отговора на Москва в светлината на предходното съветско държание ". Говорителката добави, че Москва е нарушила интернационалните закони като е отровила някогашния съветски разузнавач Сергей Скрипал и щерка му на английска почва.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР