Британското правителство, което неотдавна съкрати маршрута на изграждащата се високоскоростна

...
Британското правителство, което неотдавна съкрати маршрута на изграждащата се високоскоростна
Коментари Харесай

Лондон инвестира 4 млрд. лири в жп връзки в Северна Англия

Британското държавно управление, което наскоро редуцира маршрута на изграждащата се високоскоростна линия " ЕйчЕс2 " (HS2), с цел да спести средства, разгласи през днешния ден, че ще влага близо 4 милиарда британски лири, с цел да усъвършенства жп връзките в северната част на Англия, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

" Финансова инжекция от 3,9 милиарда лири (4,5 милиарда евро) в модернизацията на жп линията, свързваща градовете Йорк и Манчестър, ще " спомогне за предлагането на по-бързи, по-чести и по-надеждни връзки ", посредством най-много на електрификацията на линията, разгласи в официално съобщение английското държавно управление. 

В началото на октомври английският министър председател Риши Сунак понижи доста маршрута на високоскоростната линия " ЕйчЕс2 ", разноските за която внезапно набъбнаха.

Той означи тогава, че би желал да реинвестира спестените 36 милиарда лири в по-изостанали региони в Северна Англия.

Днешната сума добавя финансиране от 3 милиарда лири, отделени от държавното управление за плана за рационализация. Освен това " в допълнение финансиране ще бъде доказано " от транспортното министерство в " поддръжка на обща сума, която може да доближи 11,5 милиарда лири ", добави държавното управление в официално съобщение.

Правителството разгласи в края на ноември, че има намерение да употребява 8,3 милиарда лири от спестените средства за " ЕйчЕс2 " за поправката на хиляди дупки по пътната настилка. 

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР