Британското правителство иска промяна в документите на ООН, с която

...
Британското правителство иска промяна в документите на ООН, с която
Коментари Харесай

Лондон призова ООН да въведе термина бременен човек заради транссексуалните

Британското държавно управление желае смяна в документите на Организация на обединените нации, с която терминът " бременна жена " да се промени на " бременен човек ", с цел да бъдат включени и транссексуалните хора . Това написа английският в. " Таймс ", базирайки се на източник от Министерството на външните работи.

Уточнява се, че английското външно министерство е предложило да бъде променен Международният пакт за цивилен и политически права на Организация на обединените нации. Документът, който е подписан и утвърден от 168 страни, се основава на Всеобщата декларация за правата на индивида от 1948 година

 Транссексуален командва батальон в Германия
Транссексуален командва батальон в Германия

Подчинените умерено са приели решението

Изданието отбелязва, че тази самодейност е провокирала отрицателна реакция измежду феминистите .

" Обидно е, че дамите са лишени от правото да се назовават дами под боязън да бъдат наречени фанатички ", оплаква се писателката Сара Дитум.

От " Форин офис " (британското външно ведомство) обаче са уверили, че не са срещу дамите .

" Обединеното кралство не е срещу потреблението на термина " бременна жена ". Ние напълно поддържаме правото на живот на бременните дами и поискахме от Комитета по правата на индивида към Организация на обединените нации да не изключва бременните транссексуални хора от това право ", коментирала служителка на " Форин офис ".

Освен това английското държавно управление разисква вероятни промени в законодателството, които ще разрешат на английските жители независимо да удостоверяват промяна на пола си, без да показват медицински доказателства.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР