Британското правителство е похарчило почти 1000 паунда за изпращането в

...
Британското правителство е похарчило почти 1000 паунда за изпращането в
Коментари Харесай

Писмото за Брекзит е струвало 1000 паунда на Лондон

Британското държавно управление е похарчило съвсем 1000 паунда за изпращането в Брюксел на писмото с формалното съобщение за излизането на страната от Евросъюза, написа вестник „ Таймс “, базирайки се на документи.

Британският непрекъснат представител в Европейски Съюз Тим Бароу е предал на 29 март предходната година на ръководителя на Евросъвета Доналд Туск писмото, подписано от английския министър председател Тереза Мей.

То е съдържало формалното съобщение за излизането на Англия от Европейски Съюз. Писмото от Лондон до Брюксел е отнесено персонално от двама английски служители. Те са стигнали до белгийската столица с влака „ Евростар “, избирайки най-скъпите места. Цената на един билет от Лондон за Брюксел и назад доближава 491,5 паунда.

Освен това за покупката на билети служителите е трябвало да обменят валута, което е добавило още 2,5 паунда към общата сума. Британците взеха решение да излязат от Европейски Съюз на референдума, който се организира на 23 юни 2016 година Англия би трябвало да напусне Евросъюза на 29 март 2019 г.

От лятото на предходната година вървят договарянията за изискванията на „ развода “. В момента се дискутира двугодишния временен интервал в връзките сред Евросъюза и Англия, който ще стартира след излизането на Лондон от Европейски Съюз.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР