Британското правителство е настояло пред Европейския съюз да бъде обсъден

...
Британското правителство е настояло пред Европейския съюз да бъде обсъден
Коментари Харесай

Лондон иска прехода след Брекзит да може да бъде удължен

Британското държавно управление е настояло пред Европейския съюз да бъде разискван по-дълъг временен интервал след Брекзит, предлагайки той да трае толкоз дълго, колкото е належащо да се контракти ново партньорство, оповестяват " Ройтерс " и " Блумбърг ", като се базират на държавен документ и на източник от кабинета.

В черновата на документа, представена от " Ройтерс ", държавното управление споделя: " Англия има вяра, че продължителността би трябвало да бъде избрана от това какъв брой време ще отнеме подготовката и използването на новите процеси и новите системи, които ще са в основата на бъдещото партньорство. Според източник от кабинета това не значи, че Англия желае да удължи " етапа за използване ", а по-скоро да сложи под въпрос позицията на Европейски Съюз, че преходният интервал би трябвало да завърши до 31 декември 2020 година

Източникът прави ангажимента, че не става въпрос за смяна в политиката на кабинета за Брекзит, написа Българска телеграфна агенция. Според Лондон става дума за интервал от към две години, само че той бил подготвен да разиска това с Европейски Съюз. От министерството за Брекзит към този момент не е открит никой за коментар.

" Европейски Съюз желае временен интервал от 21 месеца, ние желаеме интервал от към 24 месеца ", споделил източникът, като добавил, че министър председателят Тереза Мей и преди е изключвала временен интервал, надхвърлящ 2 години. Според организация " Блумбърг " в английското държавно управление считали, че във връзка с преходния интервал позициите на Лондон и Брюксел съответстват, само че имало няколко аспекта, които изискват разискване.

Според публично възприетия график договарянията за Брекзит би трябвало да продължат до ноември 2018 година, след което постигнатото съглашение би трябвало да бъде утвърдено от парламентите на Европейски Съюз и на Англия. Самият " бракоразвод " ще се състои на 29 март следващата година, след което, по първичния проект, ще настъпи временен интервал, който ще продължи до 31 декември 2020 година

Всичко, което би трябвало да знаете за: Преговорите за Брекзит (173)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР