Британското правителство е изплатило досега 8 милиарда паунда на пуснатите

...
Британското правителство е изплатило досега 8 милиарда паунда на пуснатите
Коментари Харесай

8 млрд. паунда са изплатени на излезлите в принудителен отпуск британци

Британското държавно управление е изплатило до момента 8 милиарда паунда на пуснатите в насилствен отпуск служащи поради пандемията от ковид. Според оповестената по-рано от държавното управление скица 80 % от заплатите на тези служащи се изплащат от страната.

Повече от един на всеки пет английски служащи са във краткотраен насилствен отпуск, което значи, че държавното управление заплаща заплатите на към 6,3 милиона души. Според схемата оптималното възнаграждение за месец може да доближи 2 500 паунда.

Инициативата на държавното управление цели да помогне на фирмите да не освобождават служащите си даже, в случай че бизнесът им изцяло замре поради ковид.

Има сведения, че към 800 000 работодатели се употребяват от схемата. Първоначално се предвиждаше схемата да бъде в действие до края на май, само че по-късно бе удължена с още един месец.

Междувременно ръководителят на „ Комитет 1922 “ от ръководещата Консервативна партия Греъм Брейди прикани министрите да вдигнат карантината колкото се може по-скоро.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР