Британското посолство ни поздрави за изгонването на руския дипломат, шпианирал

...
Британското посолство ни поздрави за изгонването на руския дипломат, шпианирал
Коментари Харесай

Британското посолство ни похвали за изгонения руски шпионин. Москва пък ни се закани

Британското посолство ни поздрави за изгонването на съветския посланик, шпианирал в интерес на страната си. Паралелно с това, съветското посолство се закани да ни удари със същите ограничения т. е, че български посланик ще бъде изпъден от Русия. Ето и позициите на двете посолства:
Британското посолство в България разяснява изнесената информация за осъществена шпионска активност от съветски посланик на територията на страната. „ България е непосредствен сътрудник и значим съдружник в НАТО. Тя има правото да проверява нелегално външно вмешателство, което подрива суверенитета ѝ”, декларират от задачата. В позицията се прецизира още, че Обединеното кралство поддържа дейностите на българските управляващи в отговор на „ тази опасност и в отбрана на жителите, суверенитета и националната си сигурност”.

Русия резервира право си за ответни ограничения. Така от съветското посолство у нас дадоха отговор на подхванатите от България дейности против техен боен, военновъздушен и военноморски аташе, за който стана ясно, че е осъществявал разследваща активност у нас. „ Безоснователното експулсиране на главата на представителството на Министерството на защитата на Руската Федерация не спомага за развиване на разговора сред нашите страни във военната сфера, както и за подсилване на стабилността в Черноморския регион”, безапелационни са от посолството.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР