Британското министерството на отбраната твърди, че руският министър на отбраната

...
Британското министерството на отбраната твърди, че руският министър на отбраната
Коментари Харесай

Путин би дузпата на военния министър Шойгу

Британското министерството на защитата твърди, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е бил отхвърлен от поста и в този момент оперативното командване в Украйна непосредствено контактува с президента Владимир Путин.

В постоянната дневна сводка на английското разузнаване, представена от БНР, се споделя, че отстраняването на Шойгу се дължи на " проблемите, които Русия изпитва в Украйна ". Разузнаването разполага с информация, че генералът постоянно е " обект на подбив " от офицерите и бойците за " неефективното и несъответстващо управление “, откогато напредъкът на Русия в Украйна бе възпрян.

Преди да стане министър на защитата на страната, Шойгу е прекарал дълго време в строителството и в министерството за справяне с спешни обстановки, осведомят още от английското министерство на защитата и допълват, че евентуално той " от дълго време страда с опитите да усъвършенства репутацията си на човек, който няма нужния боен опит ".

Още преди няколко дни стана ясно, че командирите на съветски военни групировки в Украйна евентуално рапортуват непосредствено на съветския президент Владимир Путин. Това бе посочено в  доклад на Американския институт за проучване на войната (ISW). По този метод тези командири заобикалят съветското министерство на защитата и началника на Генералния щаб Валерий Герасимов в командната система. Освен това още тогава  ISW предполагаше, че съветският министър на защитата Сергей Шойгу е изгубил доверието на Путин след началната фаза на пълномащабно навлизане в Украйна, което се провали, макар уверенията на Шойгу за бърза победа.

„ Източници настояват, че в този момент Путин заобикаля Шойгу и взаимодейства непосредствено с командващия Централния боен окръг Александър Лапин, който управлява групата войски „ Централен “ в Украйна, и командващия съветските въздушно-космически сили Сергей Суровикин, който командва група войски „ Юг “, се споделя в известието.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР