Британското министерство на вътрешните работи днес бе принудено да даде

...
Британското министерство на вътрешните работи днес бе принудено да даде
Коментари Харесай

Лондон обещава на работодателите да не им иска стриктни проверки за нови работници от ЕС

Британското министерство на вътрешните работи през днешния ден бе насила да даде гаранции на бизнеса, че от работодателите няма да се изисква да правят спомагателни прецизни инспекции на идващите за работа хора от Европейски Съюз след Брекзит при положение, че не бъде реализирана договорка с Брюксел.

Ръководителят на ведомството Саджид Джавит по този метод опроверга министъра, отговарящ за имиграцията Каралайн Ноукс, която единствено 24 часа по-рано разтревожи бизнес водачите със известието за неизбежността от сходни инспекции.

Каралайн Ноукс е считана от мнозина за най-неубедително представящия се министър в кабинета и това надали ще се промени, откакто нейният директен шеф Саджид Джавид на процедура анулира казаното от нея, че ако няма договорка работодателите сами би трябвало да вземат решение кои жители от Европейски Съюз имат право да работят и кои не във Англия.

Ето какво тъкмо сподели Каралайн Ноукс: „ Ако някой не е бил в страната преди края на март идната година, тогава работодателите би трябвало да подсигуряват и да носят отговорност, че са осъществени съответни строги инспекции дали този някой има право на работа “.

Директорите на компании и компании, които така и така към този момент усещат някои от негативните последствия от Брекзит, изключително що се отнася до запълването на работни места, съществено се разтревожиха от вероятността да се трансфорат в контролни органи и даже да заплащат санкции, в случай че управляващите преценяват, че щателни инспекции не са осъществени.

Ето за какво през днешния ден Саджид Джавид побърза да успокои работодателите, че след края на март „ няма да им се наложи да вършат нещо по-различно “, както се изрази.

Това надалеч не е единствената вест от деня, касаеща Брекзит.

По мотив на тиражираното уведомление тази заран от вестник „ Таймс “, че Тереза Мей е договорила съглашение с Европейския съюз, което ще даде на английските компании, извършващи финансови услуги, дълготраен достъп до европейските пазари след Брекзит, през днешния ден представител на премиера сподели, че това са спекулации, договорка няма.

А по-късно гръмна новината, че един от огромните спонсори на акцията за овакантяване на Европейски Съюз Арон Банкс е разследван публично от Националната организация за престъпността за финансови нарушавания. Това става по искане на изборната комисия, която подозира, че парите за акцията са пристигнали от „ неприемливи източници “, както гласи формулировката. Банкс твърди, че не е получавал пари от чужбина и най-много от Русия, както се твърдеше по-рано. /bnr.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР